Dört ülkeden sanatçı evden konser verdi

Dört ülkeden sanatçı evden konser verdi

KÜLTüR - SANAT Haberleri

Türk, Sırp, İtalyan ve Çinli orkestra ve koro sanatçıları, Covid-19 sebebiyle başlatılan “Uzak Ama Birlikte” projesi çerçevesinde internet üzerinden evlerinden katılarak konser verdi.

MURAT ÖZTEKİN

Konserin görüntüleri, Kültür ve Turizm Bakanlığının YouTube kanalından paylaşıldı. “Pandemi Boyunca Dostluk” ve “#DistanTogether” (Uzak Ama Birlikte) sloganıyla yayınlanan konserde, Türkiye’den Samsun Devlet Opera ve Balesi, Sırbistan Ulusal Operası ve Çinli sanatçılardan oluşan koroya, Samsun Devlet Opera ve Balesi Orkestrası, İtalya’dan Benevento Filarmoni Orkestrası ve Sırbistan Ulusal Operası Orkestrası eşlik etti. Konserin orkestra şefliğini, bu yıl Samsun Devlet Opera ve Balesi’nde orkestra şefliğine başlayan İtalyan Şef Andrea Solinas yaptı. Konserin açılış şarkısı, Konstantin Blagojevic ve Andrea Solinas tarafından düzenlenen “Bella Ciao” oldu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...