Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Banksy’nin gemisi kurtarıldı

Düzenleyen:
Banksy’nin gemisi kurtarıldı

KÜLTüR - SANAT Haberleri

Gerçek kimliği bilinmeyen ve yaptığı siyasi çalışmalarla tanınan dünyaca meşhur sokak sanatçısı Banksy tarafından satın alınarak, mültecilere yardım için Afrika’dan Avrupa’ya ulaşmaya çalışan gemi, mahsur kaldığı Akdeniz’de kurtarıldı.

Murat Öztekin - Mürettebatın yardım istediği İtalyan Sahil Güvenliği, Akdeniz’deki gemide bulunan en savunmasız durumdaki 13’ü çocuk 49 göçmeni cumartesi günü bir devriye botuyla kurtardıklarını ilan etti. 150’ye yakın diğer göçmenler ise Alman sivil toplum örgütü Sea Watch ve Sınır Tanımayan Doktorlar tarafından kiralanan başka bir gemiye konuldu. Banksy, tarafından pembe ve beyaz renklere boyanan ve “Louise Michel” adı verilen gemi, Afrika’dan Avrupa’ya gelmek isteyen sığınmacılara yardım etmek için 15 Ağustos’ta yola çıkmıştı. Gemi, 3 ayrı operasyonda Libya açıklarında 201 kişiyi kurtarmıştı. Louise Michel’in sosyal medya hesabından daha evvel yapılan paylaşımda, mürettebatın yardım çağrılarının göz ardı edildiği duyurmuştu.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...