Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Geleceğin ustaları maziyi aratmıyor

Düzenleyen:
Geleceğin ustaları maziyi aratmıyor

KÜLTüR - SANAT Haberleri

Geleneksel sanatlarda geleceğin usta sanatçıları mükâfatlandırıldı. Zeytinburnu Belediyesi ile Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından bu yıl 7’ncisi yapılan “Geleceğin Ustaları Geleneksel Sanatlar Tasarım Yarışması”nda dereceye girenler ödüllerine kavuştu.

Hüsn-i hat, tezhip, minyatür ve çini olmak üzere 4 ayrı dal ve 5 ayrı kategoride yüzlerce eserin mücadele ettiği yarışmada; hüsn-i hat (Sülüs-Nesih Kıt’a) dalında Hakan Arslan, hüsn-i hat (Celî Talik) dalında Abdullah Eren, tezhip dalında Nazanin Rahanama, minyatür dalında Emine Suna Baran, çini dalında ise Mehmet Kınık birinci oldu. Yarışmada jüri tarafından “sergilenmeye değer” görülen eserler de Zeytinburnu Kültür ve Sanat Merkezi’ndeki sergide sanatseverlerin beğenisine sunuldu. Jüri üyeleri adına konuşan hat sanatçısı Doç. Dr. Savaş Çevik, “Gördüğümüz o ki geleneksel sanatlarımız eskileri aratmayacak. Hatta zaman zaman bazı noktalarda eskilerden daha iyi bir konuma geldiğini büyük bir mutlulukla müşahede ediyoruz. Sanatlarımız gelişmeye, ilerlemeye devam ediyor” ifadelerini kullandı. Yarışmada derece giren eserler, 13 Eylül’e kadar Zeytinburnu Kültür ve Sanat Merkezi’nde ziyaret edilebilecek.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...