Ekranlara neden dönmüyor? Nebahat Çehre’den dikkat çeken açıklamalar

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:

Magazin Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Usta oyuncu Nebahat Çehre dizilerde neden yer almadığını açıkladı. Çehre, Aşk-ı Memnu’daki karakterine atıfta bulunarak, kaliteli bir rolün gelmediğini söyledi. Ünlü oyuncu senaristlerin ve yapımcıların oyuncuları belli bir kalıba soktuğunu belirterek teklifleri reddettiğini söyledi. Ünlü oyuncu 1988’den beri aşık olmadığı yönündeki söylentileri de doğruladı.

Yeşilçam’da yer aldığı filmlerle gönüllerde taht kuran ve Aşk-ı Memnu dizisinde canlandırdığı Firdevs Yöreoğlu karakteriyle kariyerinde zirveye ulaşan usta oyuncu Nebahat Çehre, TGRT Haber’in “Bilmediklerimiz” programına konuk oldu. Çehre hakkında merak edilen sorulara bir bir cevap verdi.

1988’den bu yana hiç aşık olmadığı konusuna değinen Nebahat Çehre, sürekli bu konunun sorulduğunu dile getirerek o yıldan bu yana aşık olmadığını ve aşka aşık olan bir kadın olduğunu söyledi.

"DİZİLERE NEDEN 'EVET' DEMİYOR?"

Zaman zaman reklam çekimlerinde yer alan Nebahat Çehre dizilere neden evet demediğini şu sözlerle açıkladı:  "Yaptığım işler iyi gitti.  Orada bir Nebahat Çehre oluşturdu izleyiciler. Onun altında düşmeyi hiçbir zaman istemedim. Ya hiç olmazsa yaklaşık roller olsun. Bir de dizilerde bir şey var. Erkek evladın annesi gelinlerine nedense müthiş bir şey kuruyorlar. Yani o kadının hayatında hiçbir şey yok, sadece geliniyle uğraşan bir figür oluşturuyorlar. Ben bu rolleri istemiyorum. Tabi ki anne olurum anneanne olurum ama onun da kendine has yaşam tarzı olduğunu gördüğüm zaman evet demeyi düşünüyorum."

Ekranlara neden dönmüyor? Nebahat Çehre’den bomba açıklamalar - 1. Resim

"EN SEVDİĞİ ROLLERİ"

Oynadığı diziler he zaman bir numara olan Nebahat Çehre, kariyerinde “İyi ki bu rolü oynadım” dediği yapımları ise şöyle açıkladı: “Ben o dönemde çok şanslı oyuncu olarak görüyorum kendimi. Haziran Gecesi benim çıkış dizim oldu. Çünkü ben uzun yıllar ara vermiştim o dizide çok güzle bir karakteri oynadım. O karaktere de büründüğümü hissettim. Sonra Aşk-ı Memnu geldi, sonra Valide Sultan geldi. Bu üç tane güzel olan şeyi kaybetmek istemiyorum. İnsanların aklında bir çizgi var  “Nebahat Çehre”  çizgisi. Şimdi ben burada kişiliği olmayan sadece geliniyle uğraşan bir kadını oynamak istemiyorum.  Kalıplaşmak istemiyorum . Anne karakterinden sıyrılmak istiyorum bazı karakterler üzerime yapıştı. Her rolün altından kalkacağıma inanıyorum ama sizi bir kalıba sokuyorlar. 137 film yapmışım Yeşilçam’da."

Ekranlara neden dönmüyor? Nebahat Çehre’den bomba açıklamalar - 2. Resim

"BÖYLE BİR ŞEY OLMASI MÜMKÜN DEĞİL"

“Hayatınızda neden aşk yok?” sorusuna ise Çehre  “Yani öyle bir şey olması mümkün değil. Ne yaşam biçimim ne de yaşım; buna izin vermez. Sevgili kardeşlerim ve yeğenlerim var onların sevgisiyle doluyum. Ailemle sıcak ilişkim devam etsin ben o sevgiyle doluyorum. Dostlarımdan eksik olmayayım. Aynı sevgiyle aynı kucaklaşmayla." diyerek aşk konusuna son noktayı koydu.

Ekranlara neden dönmüyor? Nebahat Çehre’den bomba açıklamalar - 3. Resim

Düzenleyen:  - Magazin
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...