Yaklaşık 18 milyon öğrenci ikinci döneme başlarken, okullarda 2–6 Şubat tarihleri arasında bayrak sevgisini güçlendirmeye yönelik eğitim ve farkındalık etkinlikleri düzenlenecek.
2019 yılının sonuna kadar ikili eğitimi kaldıracaklarını ifade eden Millî Eğitim Bakanı Yılmaz, "Bu da istediğiniz ilave derslikleri yapacağımız anlamına geliyor" açıklamasını yaptı.
Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Darende Hulusi Efendi Vakfı Mütevelli Heyet Başkanı Hamid Hamidettin Ateş'in kızının nikah şahidi oldu.
Bakan İsmet Yılmaz “ÖSYM, kendi idari işlemlerinde soruşturma başlattı. Biz de kamuoyuna bunun neden kaynaklandığını tek tek açıklayacağız” dedi
Şanlıurfa'da, havalimanına gitmeye çalışan Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz'ın da yer aldığı konvoyda 6 aracın karıştığı zincirleme kazada 5 kişi yaralandı.
Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, yaz tatilinin uzun olduğu yönündeki eleştirileri yanıtladı "Yaz tatilini kaldırma gibi bir düşüncemiz yok. Ancak yaz tatilini öğrencilerimize etkin bir şekilde vermek istiyoruz." dedi.
Millî Eğitim Bakanlığı, spora yatkın öğrencileri belirleyerek 2020 Olimpiyatları’na hazırlayacak
Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, 30 bine yakın öğretmenin bakanlıkla ilişiğinin kesildiğini söyledi.
Milli Eğitim Bakanı Yılmaz, "Öğretmen açığımız yok. Yeter ki öğretmenlerimizle iyi bir planlama yaparak bir çalışma gerçekleştirelim. Bunu da il müdürlerimiz ve okul müdürlerimiz beraber yapacak, iyi bir noktaya gideceğiz." dedi.
Milli Eğitim Bakanı Yılmaz, "Bir hain çete devletin tüm kurumlarının içine sızdı. Bu azınlık çete, milletin tankını, uçağını, helikopterini, silahını gasp etti. Millete doğrultup, ateşledi. Bu millet, bir ve beraber olarak bunları püskürttü." dedi.