Erdoğan'dan Kıbrıs mesajı: Barış için yine geliriz

Erdoğan'dan Kıbrıs mesajı: Barış için yine geliriz

POLİTİKA Haberleri

“Kıbrıs Türkü’nün canı ve güvenliği söz konusu olduğunda, 45 yıl önce attığımız adımı gerekmesi hâlinde yine atmakta tereddüt etmeyiz...”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı dolayısıyla KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’ya mesaj gönderdi. Kıbrıs Türk halkının Barış ve Özgürlük Bayramı’nı kutlayan Erdoğan, şunları kaydetti: Türkiye, Barış Harekâtı’nı, Kıbrıs Adası’nın eşit sahiplerinden biri olan Kıbrıs Türk halkının hak ve çıkarlarını korumak amacıyla gerçekleştirmiştir. Bu konudaki kararlılığımızı tüm dünya bugün de görmektedir. Kıbrıs’ı kendi vatanından ayrı tutmayan kahraman Türk ordusunun, Kıbrıs Türkü’nün canı ve güvenliği söz konusu olduğunda, 45 yıl önce attığı adımı gerekmesi halinde yine atmakta tereddüt etmeyeceğinden kimse şüphe duymamalıdır.
Erdoğan, Kıbrıs meselesinde uluslararası meşruiyetin, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da Türkiye’nin temel ilkelerinin başında geleceğini vurgulayarak “Kıbrıs’ta muhtemel bir çözüm, ancak Kıbrıs Türkü’nün siyasi eşitliğinin teminat altına alındığı, güvenlik kaygılarının karşılandığı şartlarda gerçekleşecektir. Ada’daki gerçeklerin gereği olan bu hedeften hiçbir şartta vazgeçilmeyecektir. Ada’nın ve bölgenin zenginliklerinin sadece kendilerine ait olduğunu zannedenler, bugün olduğu gibi gelecekte de karşılarında Türkiye’nin ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin kararlılığını bulacaklardır” ifadelerini kullandı.

MİÇOTAKİS: CESUR ADIMLAR ATALIM
Yunanistan Başbakanı Miçotakis ise, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a seslenerek, "Cesur adımlar atacağımız ortak bir yaklaşım için Tayyip Erdoğan’a çağrıda bulunuyorum" dedi. Meclis Genel Kurulunda konuşan Miçotakis, "Bu coğrafyada birlikte yaşıyoruz. Gereksiz gerginlikler ve silahlanma yarışı iki ülkeyi de değerli kaynaklarından mahrum ediyor. Bunlar ülkelerimizin yararına kullanılabilir" ifadelerini kullandı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...