Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Türk modernleşmesi dünyanın en problemlisi

Türk modernleşmesi dünyanın en problemlisi

POLİTİKA Haberleri

AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, İskilipli Atıf Hoca’nın siyasi tartışmaların tarafı olmaması gerektiğini söyledi.

İskilipli Atıf Hoca’nın ölümünün 94’üncü yılı dolayısıyla düzenlenen sempozyuma katılan Kurtulmuş, şunları söyledi: Türk modernleşmesi, dünyadaki en problemli modernleşmedir. Biz modernleşmeyi şekil şartlarından ibaret kabul ettik. Zaten Atıf Hoca’nın başına şapka ile ilgili konudan dolayı böyle bir hadisenin gelmesi de Türk modernleşmesinin ne kadar sakat, ne kadar problemli olduğunun çok açık bir göstergesidir. Modernleşme, şekil ve görüntü olarak değil zihniyetle alakalı bir şeydir. O günkü zihniyet neyse Frenk mukallitliği yani o günkü şapka üzerinden konuşulan neyse 28 Şubat’taki başörtüsü yasağı aynı şeydir. Ya da o zamanki medreseler üzerindeki baskı neyse 28 Şubat’taki ya da 12 Eylül’deki imam hatip okulları üzerindeki baskı aynı şeydir.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...