135 ülke yardım talep etti

135 ülke  yardım talep etti

POLİTİKA Haberleri

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, dünyada 135 ülkenin Türkiye'den tıbbi malzeme talebinde bulunduğunu belirterek, "Bazısı hibe bazısı da satın alma talebi. 81 ülkenin ihtiyaçlarını kısmen de olsa karşıladık şimdi ise 'diğerlerine de nasıl yardımcı olabiliriz' diye, bunun üzerine çalışıyoruz" dedi.

Koronavirüsle mücadele sürecinde tüm dünyanın Türkiye'nin sağlık sisteminin gücünü gördüğünü belirten Çavuşoğlu, “UNİCEF'in talebi üzerine tüm dünyadaki çocukların ihtiyacını karşılamak için maske ve benzeri bazı ürünlerin Türkiye'de üretilmesi konusunda mutabakata vardık" diye konuştu.
Çavuşoğlu, bugüne kadar 115 ülkeden 70 binden fazla Türk vatandaşının getirildiğini kaydederek “Yurt dışında yaşayan 535 vatandaşımız hayatını kaybetti. 438 cenazemizi de ülkemize getirdik" bilgisini paylaştı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...