Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Pakistan Dışişleri Bakanı Kureyşi ile görüştü

Düzenleyen: / Kaynak: İHA
Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Pakistan Dışişleri Bakanı Kureyşi ile görüştü

POLİTİKA Haberleri  / İHA

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Pakistan Dışişleri Bakanı Şah Mahmud Kureyşi ile telefonda görüştü.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Pakistanlı mevkidaşı Şah Mahmud Kureyşi ile telefonda bir görüşme gerçekleştirdi. Görüşmenin ardından Kureyşi, Pakistan’ın bölgenin güvenliğinde pozitif bir rol oynamaya devam edeceğini söyledi. Kureyşi, Keşmir meselesinde Türkiye’nin verdiği destek için teşekkürlerini dile getirdi. Kureyşi “Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 75. Birleşmiş Milletler Genel Kurulu toplantısında ezilen Keşmir halkının sesini dünyaya iletti. Bu Keşmir halkına büyük bir destek ve güven verdi” ifadelerini kullandı.

Kureyşi, Türkiye ve Pakistan bölgenin güvenliğini konusunda ve uluslararası meselelerde aynı fikirde olduklarını vurguladı. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ise Pakistan’ın Afganistan’da güven sağlamaya çalışmasını iyi bir adım olarak değerlendirdi.

Düzenleyen:  - POLİTİKA
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...