Ağıralioğlu, altılı masayı karıştırdı

- Güncelleme:
Ağıralioğlu, altılı masayı karıştırdı

Politika Haberleri

Önceki gün 8. defa bir araya gelen altılı masa liderleri yine toplantıdan aday çıkartamazken masayı oluşturan partilerin temsilcileri arasındaki Cumhurbaşkanı adaylığı polemiği de sertleşmeye başladı. Bu defa İYİ Partili Yavuz Ağıralioğlu ve CHP’li Engin Altay arasında tartışma yaşandı

FERHAT EKİNCİ'NİN HABERİ

Altılı masada her geçen gün yeni bir kriz yaşanıyor. Altı muhalefet liderinin önceki gün sekizinci defa bir araya geldiği toplantıda aday ismi çıkmazken masayı oluşturan partilerin temsilcileri arasındaki Cumhurbaşkanı adaylığı polemiği de sertleşmeye başladı. Bu defa İyi Parti İstanbul Milletvekili Yavuz Ağıralioğlu ve CHP’li Engin Altay arasında tartışma yaşandı. Ağıralioğlu’nun CHP liderinin adaylığına ilişkin “Kılıçdaroğlu aday olursa kazanamaz endişemiz var” açıklamasına Altay “Kraldan çok kralcı” diyerek tepki gösterdi. Altay “Benim adayım Bay Kemal, altılı masanın adayını belirleme ehliyetine sahip değilim. Yavuz Bey tecrübeli bir siyasetçidir ancak açıklamaları çok şık düşmedi” karşılığını verdi. Demokrat Parti Milletvekili Cemal Enginyurt da adaylık tartışmalarına ilişkin “Masanın adayı kim olursa olsun, kazanamaz diye bir endişemiz yok” çıkışında bulundu. 

İyi Parti Sözcüsü Kürşat Zorlu ise Ağıralioğlu’nun açıklamalarının partiyi bağlamadığını ifade ederek “Açıklamaları Sayın Ağıralioğlu’nun şahsi kanaatidir. Genel Başkan’ımız Akşener’in ya da bir başka ismin adaylığı konusunda bir çalışmamız yok. Genel Başkan’ımız daha önce de ifade etti. Bu konuda bir dayatmayı doğru bulmuyoruz. Mutlaka kazanacak kişinin tespit edilip aday olması konusunda görüş var. Adaylık konusunda Başkan’ımızın pozisyonu değişmedi” değerlendirmesinde bulundu.

“TÜM LİDERLER ADAY ADAYIDIR”

Son toplantının ev sahibi DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, bütün seçeneklere açık olduklarını ifade ederek “Cumhurbaşkanı adayımızı belirleme ve seçime doğru yürüme kararı aldık. Çünkü artık yol haritası, politikalar belli. Aday belirlenince adayı da çalışmalara katacağız. Aday, altı genel başkandan birisi olabilir tabii, altı liderden her biri Cumhurbaşkanı aday adayıdır” diye konuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...