AK Parti geri adım atmıyor... Başörtüsü düzenlemesi Genel Kurul'da oylatılacak

- Güncelleme:
AK Parti geri adım atmıyor... Başörtüsü düzenlemesi Genel Kurul'da oylatılacak

Politika Haberleri

Cumhur İttifakı ortaklarının imzasıyla Meclis gündemine getirilen başörtüsüne güvence getirilen ve aile yapısının güçlendirilmesini öngören anayasa değişikliği teklifinin şubat ayı içinde Genel Kurul’daki görüşmelerinin yapılması planlanıyor.

HDP’nin tümden kapıları kapattığı teklife CHP ve İyi Parti’nin önerdiği değişiklikler ise AK Parti ve MHP tarafından kabul görmedi. CHP ve İyi Parti’nin teklif metninden ‘Dinî inancı’ ibaresinin çıkarılması önerisi konusunda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile de bir değerlendirme yapıldı. Edinilen bilgilere göre Erdoğan “Olmaz öyle şey. Biz teklifimizin arkasında duralım” dedi. AK Parti kaynakları, komisyondan geçen teklifi Genel Kurul’da da aynı şekilde oylatmayı planladıklarını dile getirdi.

Muhalefetin, teklifteki “Alınan veya verilen bir hizmetin gereği olan kıyafet söz konusu olduğunda devlet, ancak dinî inancı sebebiyle kadının başını örtmesini ve tercih ettiği kıyafetini hiçbir surette engellememek şartıyla gerekli tedbirleri alabilir” hükmünün de değiştirilmesi önerisi de AK Parti’nin tepkisini çekti. Muhalefet, bu fıkranın “Alınan veya verilen bir hizmetin gereği olan kıyafet söz konusu olduğunda ise devlet, kadının başını örtmesini engellememek şartıyla gerekli tedbirleri alır” şeklinde değiştirilmesini istiyor. Muhalefetin, bu önerisinin başka problemlere yol açacağını belirten AK Parti’nin hukukçuları “İleride herhangi bir kurum ‘Başını örtebilirsin ama bizim kıyafet kuralımız kısa kollu gömlek, mini etek’ derse ne olacak? Burada da ‘dinî inancı’ ifadesi çıkarılırsa böyle bir tehlike ortaya çıkar. ‘Başını örtmene izin veriyorum’ ama şu şekilde giyineceksin derse ne olacak?” görüşünü dile getirdi. YÜCEL KAYAOĞLU'NUN HABERİ

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...