Başörtüsü ile ilgili sürpriz görüşme

- Güncelleme:
Başörtüsü ile ilgili sürpriz görüşme

Politika Haberleri

Başörtüsüne güvence getiren ve aile kurumunun güçlendirilerek LGBT gibi sapkın yönelimlerin önüne geçilmesini öngören anayasa değişikliği teklifi konusunda AK Parti ve İyi Parti arasında ilk temas gerçekleşti.

Salı gününe kadar temasların süreceği ve komisyon toplantısında ona göre adım atılacağı belirtildi. AK Parti ve MHP’nin anayasa değişikliği teklifinin maddeleri salı gününden itibaren TBMM Anayasa Komisyonunda görüşülecek. AK Parti’nin uzlaşma arayışları çerçevesinde daha önce CHP; İyi Parti ve HDP randevu taleplerini reddetmişti. Anayasa Komisyonunda görüşmeler başladıktan sonra uzlaşma sağlanması için yeni bir gelişme yaşandı. Edinilen bilgilere göre AK Parti Grup Başkanı İsmet Yılmaz ile İyi Parti Grup Başkanı İsmail Tatlıoğlu bir araya gelerek karşılıklı önerileri masaya yatırdı. 

İyi Parti, AK Parti ve MHP’nin önerdiği “Hiçbir kadın; dinî inancı sebebiyle başını örtmesi ve tercih ettiği kıyafetinden dolayı temel hak ve hürriyetlerden yoksun bırakılamayacağı” hükmünden ‘dinî inancı’ ifadesinin çıkarılmasını istediklerini iletti. 
İki parti arasındaki görüşmelerden alınan izlenimler, AK Parti yönetimi tarafından Cumhurbaşkanı Erdoğan’a iletildi. Cumhurbaşkanı’nın “Muhalefetin bir uzlaşma arayışında olmaları önemli bir gelişme. Önemli olan üzüm yemek, netice almak. Bu teklifin Meclis’ten geçmesi en büyük arzumdur” dediği belirtildi. AK Parti kaynakları “Teklif metnindeki ‘dinî inanç’ ifadesinin çıkarılmasının sakıncalı buluyoruz. Ama uzlaşmaya da kapalı değiliz. CHP ve İyi Parti aile düzenlemesine ise tümden karşı. Biz bu konuda geri adım atmayı düşünmüyoruz. Cumhurbaşkanı aile düzenlemesini en az başörtüsü kadar önemsiyor” dedi. YÜCEL KAYAOĞLU'NUN HABERİ

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...