Bolu Belediye Meclisi bir anda karıştı! Tanju Özcan zabıta müdürünü görevden aldı

Düzenleyen: / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
- Güncelleme:

Politika Haberleri  / İhlas Haber Ajansı

Sivri çıkışları ile gündeme gelen ve yakın zamanda ihraç edildiği CHP'ye geri dönen Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan belediye meclisinde yaşanan sert tartışmanın ardından önce zabıta müdürü Hakan Yılmaz’ı görevden aldı, ardından da oturumu kapattı.

Bolu Belediye Meclisi ayın ilk toplantısında sert tartışmalara sahne oldu. Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’ın başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda Zafer Partisi'nin Bolu Belediye başkan adayı ve belediye meclis üyesi İlkay Bayrak'ın sorusu Özcan'ı kızdırdı. İkili bir süre tartışırken Özcan, Bayrak'ın salondan çıkarılmasını isteyince gerilim tırmandı.

BAYRAK'IN EKAP SORUSU TARTIŞMANIN FİTİLİNİ ATEŞLEDİ

Kürsüye çıkan Bayrak, Tanju Özcan’a, “Elektronik Kamu Alımları Platformu (EKAP)’nda, son yapılan ihalelerin birçoğunda hiçbir evrak göremedim. EKAP’tan çok anlamadığım için birkaç arkadaşıma sordum. Davet usulüyle yapıldığı söylendi. Neden davet usulüyle yapılmış?” diye sordu.

"ONU BİLE BİLMİYORSUN"

Özcan ise Bayrak’a, "Sen EKAP’a giremiyorsun ki nereden bakacaksın? EKAP’a girmek için yeterliliğin olacak, onu bile bilmiyorsun” cevabını verdi.

Bayrak, Tanju Özcan’a 'arkadaşım' kelimesini kullanarak tekrar cevap verince salon bir anda gerildi.

ZABITA MÜDÜRÜNE TALİMAT VERDİ

İlkay Bayrak’ın üslubuna dikkat etmesini isteyen Özcan, böyle devam ederse meclisten atacağını söyledi.

İkili arasında büyüyen tartışmanın ardından Özcan oturuma ara verirken Zabıta Müdürü Hakan Yılmaz’a da Bayrak’ı salondan çıkarması talimatını verdi. Bayrak ise itiraz edip, zabıta müdürünün kendisini çıkaramacağını söyledi. Bunun üzerine Özcan, talimatına rağmen Bayrak’ı salondan çıkaramayan Zabıta Müdürü Hakan Yılmaz’ı görevden aldı.

“GÖREVDEN ALIYORUM” 

Oturumun tekrar açılmasıyla açıklama yapan Tanju Özcan, “Burada canı isteyen hakaret, iftira gibi şeylerle belediye meclisini ve beni zan altında bırakamaz. Bizi çok şükür, ihaleye fesat karıştırmakla, yetim hakkı yedirmekle suçlayan tek bir müfettiş bile olmadı. İlkay Bayrak’ı dışarı çıkarma talimatım yerine gelmediği için zabıta müdürünü görevden alıyorum. Toplantı düzeni sağlanamadığı için toplantının birleşimini kapatıyorum” dedi.

Düzenleyen:  - Politika
Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...