CHP'de taktik savaşları

- Güncelleme:
CHP'de taktik savaşları

Politika Haberleri

Muhaliflerin deşifre olan Zoom toplantısından sonra CHP’deki çekişme alevlendi. Muhaliflerin 36 parti meclisi üyesinin desteğini bulduğu iddia ediliyor. Kılıçdaroğlu suskunluğunu bozdu: Etik olarak rahatsız edici.

FERHAT EKİNCİ'NİN HABERİ - İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu ile CHP’nin ağır toplarının, Parti Meclisinin (PM) olağanüstü toplantıya çağrılması konusunda yaptıkları çevrim içi toplantının deşifre olmasından sonra parti içinde âdeta bir taktik savaşı başladı. Parti içi muhalefet; Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun talimatı ile geçtiğimiz hafta görevden alınan Muş, Ağrı, Mardin, Kayseri, Van ve Hakkâri il yönetimleri ile İstanbul, Hatay ve Diyarbakır’da görevden alınan bazı ilçe yönetimlerinin, göreve iadelerinin sağlanması ve yeni görevden almaların önünü kesmek için PM’nin olağanüstü toplanması amacıyla imza toplamaya başlamıştı.

GENEL MERKEZ ERKEN DAVRANDI

Muhaliflerin çevrimiçi toplantısında PM’nin olağanüstü toplanmasına yönelik taktik geliştirildiğine yönelik görüntülerin sızmasının ardından genel merkez yönetimi, muhaliflerin olağanüstü toplantı girişimini engellemek için, pazar günü PM’yi toplama kararı aldı. CHP kulislerinde, bu toplantının, Kılıçdaroğlu’ndan yana tavır alanlarla parti içinde değişim isteyenlerin ilk büyük yarışına sahne olacağı değerlendirmesi yapılıyor.

Kulislerde, 60 kişiden oluşan PM’de 36 üyenin muhalif kanatla hareket edeceği belirtiliyor. Ayrıca, hem muhaliflerin hem de genel merkez yönetiminin ‘tarafsız kalmak isteyen’ PM üyeleri üzerinde baskı oluşturdukları ifade ediliyor.

PARTİ İÇİ İLK YENİLGİSİNİ ALABİLİR

PM’de yapılacak oylamada, Kılıçdaroğlu’nun ‘il ve ilçe yönetimlerinin görevden alınması kararının iptali’ sonucu çıkarsa, muhalifler genel merkez yönetimine karşı ilk yarışlarını kazanacak, Kılıçdaroğlu ise parti için mücadelede ilk yenilgini almış olacak. Bu sonucun kongre sürecini de etkileyeceği değerlendirmesi yapılıyor.

KILIÇDAROĞLU: ETİK OLARAK RAHATSIZ EDİCİ

CHP lideri Kılıçdaroğlu, İBB Başkanı İmamoğlu’nun CHP’nin önde gelen isimleriyle gerçekleştirdiği çevrimiçi toplantı hakkında ilk kez konuştu. Toplantıyı etik olarak uygun bulmadığını söyleyen Kılıçdaroğlu, “Eğer parti içinde bir kişi genel başkanlığa adaysa bunun yolu bellidir. Arkadaşlarıyla ortak hareket edebilir. Ancak burada etik değerlere uyulması gerekiyor” dedi. CHP lideri, toplantıya katılan isimlerle ilgili herhangi bir disiplin süreci başlatmayı düşünmediklerini belirtti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...