DEVA Partisi Muğla İl Başkanı istifa etti: 'Aday belirleme' eleştirisi

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
DEVA Partisi Muğla İl Başkanı istifa etti: 'Aday belirleme' eleştirisi

Politika Haberleri  / Türkiye Gazetesi

DEVA Partisi Muğla İl Başkanı Emrah Çay, partisinden istifa etti. Çay, istifasına gerekçe olarak yerel seçimler için aday belirlemede hatalar yapıldığını söyledi.

Yerel seçimlere sayılı günler kala muhalefet cephesindeki istifalar devam ediyor. Son istifa haberi de DEVA Partisi'nden geldi. DEVA Partisi Muğla İl Başkanı Emrah Çay, yaptığı yazılı basın açıklamasıyla görevinden istifa ettiğini duyurdu.

Gazete Duvar'ın aktardığına göre, Çay, genel seçimlerdeki durumun beklentileri karşılamadığını belirterek bu nedenle birçok üyenin ve kadronun kaybedildiğini söyledi. Çay, şöyle devam etti:

"Gelinen noktada yerel seçimlerde istenen ya da beklenen sonuçların alınamayacağı aşikâr olmasına rağmen, aday belirlemede yapılan hataların da göz önünde bulundurduğumda, ortaya çıkan görüntünün hiç de hoş olmadığını üzülerek seyretmekteyim. Bir siyasi yapıda hiyerarşi, istişare, ahde, vefa, nezaket, olmazsa olmazlardandır. Olmayan bir yapıda olmam mümkün değildir.

Arzu ettiğim siyaset anlayışını gerçekleştirme imkanı kalmadığına olan inancım kesinlik kazandığı için DEVA Partisi Muğla İl Başkanlığı görevinden istifa ediyorum.”

Düzenleyen:  - Politika
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...