Türkiye Gazetesi E-Gazete Gazete Aboneliği
Türkiye Gazetesi
Arama
SON DAKİKA YAZARLAR BİZİM SAYFA GÜNDEM POLİTİKA EKONOMİ DÜNYA SPOR YAŞAM RESMİ İLANLAR HABER JET İzle
Türkiye Gazetesi
Türkiye Gazetesi
E-Gazete Abonelik
Gündem
  • Politika
  • Eğitim
Ekonomi
  • Borsa
  • Altın
  • Döviz
  • Hisse Senedi
  • Kripto Para
  • Emlak
  • T-Otomobil
  • Turizm
Spor
  • Futbol
  • Puan Durumu
  • Fikstür
  • Şampiyonlar Ligi
  • Avrupa Ligi
  • Basketbol
Dünya
  • Orta Doğu
  • Avrupa
  • Amerika
  • Afrika
  • İsrail-Gazze
Yaşam
  • Sağlık
  • Hava Durumu
  • Yemek
  • Seyahat
  • Aktüel
Kültür-Sanat
  • Sinema
  • Arkeoloji
  • Kitap
  • Tarih
Bizim Sayfa
  • Namaz Vakitleri
  • Sesli Yayınlar
Yazarlar
  • Bugünün Yazarları
  • Tüm Yazarlar
Diğer Kategoriler
  • Magazin
  • Teknoloji
  • Resmî Ilanlar
  • Haberler
  • Foto Haber
  • Video Galeri
Kurumsal
  • Hakkımızda
  • İletişim
  • Künye
  • Gazete Aboneliği
  • Danışma Telefonları
  • Yasal
  • Reklam Ver
Uygulamalar Türkiye Gazetesi App Store Türkiye Gazetesi Google Play
Takip Edin Favori mecralarınızda haber
akışımıza ulaşın
X Facebook LinkedIn YouTube Instagram TikTok NSosyal
© 2025 İhlas Gazetecilik A.Ş.
Tüm Hakları Saklıdır.
Haber Verin Editör masamıza bilgi ve materyal
göndermek için tıklayın
Bildirin
Kaçırmayın Ücretsiz üye olun, gündemi
şekillendiren gelişmeleri önce siz duyun
  1. Haberler
  2. Politika
  3. Erdoğan: Niye er ve erbaş politize olsun
Google Linke Tıkla, Türkiye Gazetesi'ni Google Favorilerine Ekle!
Politika

Erdoğan: Niye er ve erbaş politize olsun

Son Güncelleme: 20 Ekim, 2012 - 19:09
Whatsapp İkon Bağlantıyı Kopyala
Paylaş
Paylaş
Facebook Facebook X X WhatsApp WhatsApp LinkedIn LinkedIn NSosyal NSosyal Bağlantıyı Kopyala Bağlantıyı Kopyala
Erdoğan: Niye er ve erbaş politize olsun
Fotoğraf Başlığı Erdogan: Niye er ve erbas politize olsun

Fırat Üniversitesi'nin yeni hizmet binalarının açılışını gerçekleştiren Erdoğan, er ve erbaşların oy kullanmasıyla ilgili, "Subay, astsubay, uzman er ve erbaş kullanıyor da bunlar politize olmuyor da niye er ve erbaş politize olsun. Eğer genç, kışlada da olsa ruh dünyasında tezahürü olan siyasi bakışını demokratik hakkıyla sandığa yansıtacak olursa, bu ülke çok daha güçlü olacaktır" dedi.

Kaydet
a- | +A
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Fırat Üniversitesi'nin İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Biyomühendislik Bölümü, Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu ve Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu'nun yeni hizmet binalarının açılışını törenle gerçekleştirdi.
Fırat Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezi Konferans Salonu'nda düzenlenen törene, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kutbeddin Demirbağ, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.
Başbakan Erdoğan, burada yaptığı konuşmada, açılışan binaların Elazığ, Fırat Üniversitesi ve Türkiye için hayırlı olmasını dileyerek, yaklaşık 13 milyon liralık yatırımla hayata geçirilen bu tesislerin 1975 yılından beri faaliyet gösteren Fırat Üniversitesi'ni daha da ileri taşıyacağına inandığını söyledi.
Son 10 yılda 132 milyon lirayı aşan yatırımla altyapısı güçlendirilen Fırat Üniversitesi'nin öğrenci sayısının 30 bini aştığına işaret eden Erdoğan, bunun, bölge için farklı ve güzel bir gelişme olduğunu memnuniyetle takip ettiklerini ve gururlandıklarını vurguladı.

-"Bizler söz verdik"-

Başbakan Erdoğan, şöyle devam etti: "Üniversitemizin hem bölgesi hem de ülkemiz için çok daha büyük başarılara imza atacağına inanıyorum. Öğrencilerimize başarılı bir yıl temenni ediyorum. Gençlerimizin kendilerine sunulan imkanları en iyi şekilde değerlendirmelerini istiyorum. Gençlere daima inandık, güvendik her alanda onları desteklemenin gayreti içinde olduk. Son dönemde attığımız bir adım var. Bu ülkede kimin laf ürettiğini, kimin iş ürettiğini ortaya koyma bakımından bunu önemsiyorum.
Bizler söz verdik, dedik ki; seçme yaşı 18, ama seçilme yaşı da 18 olsun. Seçme ve seçilme yaşında bir değerlendirme yaparsanız zor olan seçmektir, iyiyle kötüyü ayırt edebilmektir. Zorda olunca, '18'e evet' diyorsun, seçilmeye gelince bırakın 18'i, 25'e bile bunlar yıllar yılı 'Hayır' dedi. Öyle siyasetçiler çıktı ki; 'Taksim Meydanı'na 4 ayaklı eşek diksem seçtiririm' dedi. Bu ülke, bunları gördü. Şimdi 'seçilmeyi de 18 yapalım' diyoruz. Çok enteresan ilgili, yetkili, bir de milletvekili, bir tarafına 18 yaşındaki genci alıyor, diğer tarafına yine 18 yaşında bir gencimizi alıyor. Tüm milletin huzurunda, ekranlar önünde iki tane gencimize adeta hakaret ediyor. 'Bunu mu filanca yere getireceksin' diyor. Bu, gencine umut olarak bakan anlayışın tezahürü değildir. Bu, seviye kaybını ispat edenin ifadesidir. Şecaat arz ederken sirkatin söylüyor, vaka bu. Biz kimin nesliyiz? Biz Osmangazilerin, Fatihlerin nesliyiz. O Fatih ki biliyorsunuz 13 yaşında babası Devleti Aliyeyi Osmaniye'yi teslim etmek istedi. Dedi ki; 'Ben 13 yaşındayım, ben bunu nasıl alırım', babası 'Hayır, alacaksın sana emrediyorum.' Şu yetişmeye, kıvraklığa bak. Babasına verdiği cevap şu; 'Ben ki Devleti Osmaniye'nin padişahıyım, o zaman emrediyorum, gelin devletinizin, imparatorluğun başına geçin.' Yaş 13. Babası bakıyor ki bununla baş edilmez ve göreve devam ediyor. Daha sonra görevi teslim ettiğinde alıyor ve bildiğiniz gibi 19-20 yaşında bir karanlık çağı kapatıyor, aydınlık çağı açıyor. Bu, bir ufuk meselesi. O Fatih'i yetiştiren zihniyet neyse, anlayış neyse biz şimdi hocalarımıza öyle bakıyoruz. 'Siz de' diyoruz, 'bu nesli böyle yetiştireceksiniz'. Bu nesil, Devleti Aliyeyi Osmaniye'yi kuranlar neyse, onu zirveye taşıyıp 17 milyon kilometrekarede Osmanlı'nın sesini duyuran o anlayış neyse, onun şu anda bakiyesi üzerindeyiz, o bakiye üzerine cumhuriyeti kuran Gazi Mustafa Kemal neyse, burada 18 yaş konusunda hala 'bizim gençlerimize çalım atmaya kalkmayın, 18'i kabul edin' diyorum."

-"Gümbür gümbür bunu yine getiririz"-

Çok sayıda Avrupa Birliği ülkesinde 18 yaşındakilerin seçme ve seçilme hakkına sahip olduğuna dikkati çeken Erdoğan, gençlerin bu konuda iradelerini ortaya koymaları halinde Türkiye'de birçok şeyin değişeceğini söyledi.
Başbakan Erdoğan, "Biz muhalefetin muhalefetine rağmen kanun teklifini Meclis'e gönderdik. 18 yaş seçilme yaşı olsun diye bunu gönderdik. Komisyonlarda, Genel Kurulda görüşüldükten sonra inşallah, temenni ederim ki bu kanunun kabulünde yanlış yapmazlar, yaparlarsa meydan ortada, çıkar gümbür gümbür bunu yine getiririz" dedi.

-"İdeolojinin deli gömleğinden sıyrılmak lazım'-

Başbakan Erdoğan, üniversite harçlarını kısa süre önce kaldırdıklarını ve 3,5 milyon öğrencinin bundan yararlandığını anımsatarak, "Aklıselim sahibi olanların hepsi bunları takdir ediyor, 'Bunu bu iktidar yaptı' diyor. Hala takdir etmeyen olabilir, çünkü ideolojinin deli gömleğini giymiş olanların bundan kurtulması mümkün değil. Çok kötü, talihsizlik bu. O gömlekten sıyrılmak lazım" diye konuştu.
Er ve erbaşların oy kullanmasıyla ilgili de Erdoğan, şunları söyledi: "Askere giden bu genç, askere gitmeden 15 gün önce seçim olsaydı oyunu kullanacaktı. Yani 18 yaşını tamamladığında oyunu kullanacaktı. Ama askere gittiği için oyunu kullanamıyor. Ne diyorlar? 'Kışla politize olur.' Subay, astsubay, uzman er ve erbaş kullanıyor da bunlar politize olmuyor da niye er ve erbaş politize olsun. Eğer genç, kışlada da olsa ruh dünyasında tezahürü olan siyasi bakışını demokratik hakkıyla sandığa yansıtacak olursa bu ülke çok daha güçlü olacaktır."
Başbakan Erdoğan, ayrıca Türkiye'de ileri demokrasiden, düşünce özgürlüğünden, siyasetin özgürce yapılmasından bahsediliyorsa politize olma ile demokratik hakkı kullanmanın farklı şeyler olduğunu kaydetti.


Yazar : TÜRKİYE GAZETESİ
Whatsapp İkon Facebook İkon Bağlantıyı Kopyala
Paylaş
Paylaş
Facebook Facebook X X WhatsApp WhatsApp LinkedIn LinkedIn NSosyal NSosyal Bağlantıyı Kopyala Bağlantıyı Kopyala
Yayın Tarihi | 20 Ekim, 2012 - 19:09
Haberle İlgili Daha Fazlası
Politika
Bizi Takip Edin Bizi Takip Edin
X ikonu Facebook ikonu LinkedIn ikonu NSosyal Google Haberler ikonu
YORUMLAR
Yorum   0 yorum
ÇOK OKUNANLAR
  • 1
    Acun Ilıcalı, Galatasaraylı yıldızı istiyor: Görüşmeleri bizzat yürütüyor
    Acun Ilıcalı, Galatasaraylı yıldızı istiyor
    Kaydet
  • 2
    400 bin nüfuslu kentin su sorunu kalmadı! Baraj yüzde 3'ten yüzde 58'e çıktı
    400 bin nüfuslu kentin su sorunu kalmadı! Baraj yü...
    Kaydet
  • 3
    Çocuğun sınavı annenin sahnesi! LGS anneliği sosyal medyada gündem oldu
    Çocuğun sınavı annenin sahnesi!
    Kaydet
  • 4
    1 depo 900 TL ucuzladı! Akaryakıtta bayram havası
    1 depo 900 TL ucuzladı! Akaryakıtta bayram havası
    Kaydet
  • 5
    Ece İrtem öldü mü, neden öldü, hastalığı neydi? Ece İrtem'in ölüm nedenini paylaştı
    Ece İrtem öldü mü, neden öldü, hastalığı neydi?
    Kaydet
YAZARLAR
  • İsmail Kapan
    İsmail Kapan İsrail, barışı hep sabote ediyor…
    Kaydet
  • Rahim Er
    Rahim Er Mutabakat
    Kaydet
  • Sevil Nuriyeva
    Sevil Nuriyeva Ankara-Moskova hattı ve ilkeler
    Kaydet
  • Nur Tuğba Aktay
    Nur Tuğba Aktay ABD-İran mutabakatı ne anlama geliyor?
    Kaydet
  • İrfan Özfatura
    İrfan Özfatura Yeşil vilayetin lezzetleri
    Kaydet
Bize Haber Verin

Editör masasıyla bilgi ve materyal paylaşmak için tıklayın

GÖZDEN KAÇMASIN
  • Haftanın kitapları | Fatih’in Evi
    Haftanın kitapları | Fatih’in Evi
    Kaydet
  • Büyük Taarruz için başvurular başladı
    Büyük Taarruz için başvurular başladı
    Kaydet
  • Altında yeni zirve gelecek mi? Uzmanlar temkinli! Güçlü yükseliş beklemeyin
    Altında yeni zirve gelecek mi? Uzmanlar temkinli! Güçlü yükseliş beklemeyin
    Kaydet
  • Yapay zeka kimsenin göremediği 500 gizli depremi ortaya çıkardı!
    Yapay zeka kimsenin göremediği 500 gizli depremi ortaya çıkardı!
    Kaydet
  • Topkapı’da gece güzergâhı genişletildi
    Topkapı’da gece güzergâhı genişletildi
    Kaydet
ÖNE ÇIKANLAR
Konut Fiyat Endeksi mayıs ayında arttı!
Konut Fiyat Endeksi mayıs ayında arttı!
Kaydet
 İETT'de unutulan binlerce eşya satışa çıktı! Fotoğraf makinesinden iPhone' a kadar birçok eşya var
İETT'de unutulan binlerce eşya satışa çıktı! Fotoğraf makinesinden iPhone' kadar birçok eşya var
Kaydet
Ölümcül Ebola virüsü için yeni alarm! Ölü sayısı 180'i aştı: İlk savunma hattı çöktü
Ölümcül virüs için yeni alarm! Ölü sayısı 180'i aştı: İlk savunma hattı çöktü
Kaydet
SONRAKİ HABER
Türkiye Gazetesi
Google Haberler E-GAZETE ABONE OL GİRİŞ
Gündem
  • Politika
  • Eğitim
Ekonomi
  • Borsa
  • Altın
  • Döviz
  • Hisse Senedi
  • Kripto Para
  • Emlak
  • T-Otomobil
  • Turizm
Spor
  • Futbol
  • Puan Durumu
  • Fikstür
  • Şampiyonlar Ligi
  • Avrupa Ligi
  • Basketbol
Dünya
  • Orta Doğu
  • Avrupa
  • Amerika
  • Afrika
  • İsrail-Gazze
Yaşam
  • Sağlık
  • Hava Durumu
  • Yemek
  • Seyahat
  • Aktüel
Kültür-Sanat
  • Sinema
  • Arkeoloji
  • Kitap
  • Tarih
Bizim Sayfa
  • Namaz Vakitleri
  • Sesli Yayınlar
Yazarlar
  • Bugünün Yazarları
  • Tüm Yazarlar
Diğer Kategoriler
  • Magazin
  • Teknoloji
  • Resmî Ilanlar
  • Haberler
  • Foto Haber
  • Video Galeri
Kurumsal
  • Hakkımızda
  • İletişim
  • Künye
  • Gazete Aboneliği
  • Danışma Telefonları
  • Yasal
  • Reklam Ver
Uygulamalar Türkiye Gazetesi App Store Türkiye Gazetesi Google Play
Takip Edin Favori mecralarınızda haber
akışımıza ulaşın
X Facebook LinkedIn YouTube Instagram TikTok NSosyal
Haber Verin Editör masamıza bilgi ve materyal
göndermek için tıklayın
Let me Know
Kaçırmayın Ücretsiz üye olun, gündemi
şekillendiren gelişmeleri önce siz duyun
© 2025 İhlas Medya Grubu. Tüm Hakları Saklıdır
Son Dakika Site Haritası RSS KVKK Aydınlatma Metni Gizlilik Politikası Çerez Politikası