Fermuar modeli nedir? Siyasette fermuar sistemi ne demek, ne anlama geliyor?

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Fermuar modeli nedir? Siyasette fermuar sistemi ne demek, ne anlama geliyor?

Politika Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Fermuar modeli nedir? | 31 Mart yerel seçimine kısa süre kala gündemde yer alan "fermuar modeli" ifadesinin anlamı merak edildi. Türkiye'nin merakla beklediği yerel seçime yaklaşırken sıklıkla duyduğumuz fermuar modeli tekrardan gündeme gelirken arama motorlarında Fermuar modeli nedir? Siyasette fermuar modeli ne demek, ne anlama geliyor? soruları araştırıldı. İşte detaylar...

Yerel seçime yaklaşırken fermuar modeli sistemi gündemde yerini aldı. Son zamanlarda sıklıkla duyduğumuz ifadelerden biri olan "fermuar modeli" araştırılmaya başlandı. Ne anlama geldiği ise merak edilenler arasında yer alırken Fermuar modeli nedir? Siyasette fermuar modeli ne demek, ne anlama geliyor? gibi soruların cevabı da araştırıldı. Detaylar...

FERMUAR MODELİ NEDİR?

Yerel seçime kısa süre fermuar modelinin ne anlama geldiği araştırıldı. Ortak liste yapmak isteyen ittifalar, fermuar sistemini kullanır. 

Fermuar sisteminde ilki bir partiden ikinci olarak diğer partiden gelecek olan adaylar bir partinin ambleminin altında sıralanmaktadır. 

Örnek olarak, MHP ve AK Parti fermuar sistemi uygulayacak olursa iki partiden bir tanesinin amblemi yer alabiliyor. MHP listesinden yerel seçime girilirse pusulada gözükecek olan amblem MHP'nin olacaktır. Böylece AK Parti'nin amblemi pusulada yer almamaktadır. 

YEREL SEÇİM NE ZAMAN?

Türkiye'nin heyecanla beklediği yerel seçim 2024 yılında 31 Mart günü gerçekleştirilecek.

31 MART YEREL SEÇİMİNE KAÇ PARTİ KATILACAK 2024?

Yerel seçime kısa süre kala kaç partinin pusulada yer alacağı merak edildi. 35 siyasi partinin oy pusulasındaki yerleri 27 Ocak 2024 tarihinde YSK tarafından açıklanmıştı.

Fermuar modeli nedir? Siyasette fermuar sistemi ne demek, ne anlama geliyor?

YEREL SEÇİMDE NELER SEÇİLİR?

31 Mart yerel seçimin sonucuyla beraber belediye başkanları, büyükşehir belediye başkanları, belediye meclisi üyeleri, il genel meclisi üyeleri, muhtarlar ve ihtiyar heyetleri belli olacak.

Düzenleyen:  - Politika
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...