HDP'den Yavuz Bingöl'e sert cevap

HDP Şırnak Milletvekili Faysal Sarıyıldız, Berkin Elvan'ın annesi ile ilgili sözleri nedeniyle sanatçı Yavuz Bingöl'ü sert bir dille eleştirdi.
Parlamentoda HDP Ağrı Milletvekili Halil Aksoy ile birlikte düzenlediği basın toplantısında gazetecilerin gündeme ilişkin sorularına cevap veren HDP Şırnak Milletvekili Faysal Sarıyıldız, sanatçıların Cumhurbaşkanlığı Sarayı ile ilgili yaptığı olumlu yorumları değerlendirdi. Sanatçıların bu konuda değerlendirme yapmasının düşündürücü olduğunu belirten Sarıyıldız, "Sanatçılar halkın duygularını ifade eden insanlardır. Bir sanatçının 2 milyar dolara mal olmuş bir binaya kıyasla evinin daha iyi olduğunu söylemesi onun sanatçı kişiliğini sorgulatıyor. Oraya çağırılan sanatçıların hepsi son zamanlarda iktidarla ilişkileri anlamında birbirlerine çok yakın insanlar" dedi.
"ARTIK BEN ÖYLELERİNE SANATÇI DEMEM"
"İktidara bulaşan insan 24 saat içinde kirlenir, mesela Yavuz Bingöl olayı" diyen Sarıyıldız, Yavuz Bingöl'ün "Mesela Tayyip Bey'in ölmüş anasına küfür edildiği zaman ertesi gün o zaman Berkin Elvan'ın annesi yuhalattığı zaman. İşte o zaman sonuç ne? Yani bu çok insani, işte duygusunu işine karıştırmak" sözlerini eleştirdi. Sarıyıldız, "Yavuz Bingöl sadece Berkin'in annesini incitmekle kalmadı, aynı zamanda Ceylanların, Uğurların, bölgede polis kurşunu ile vurulan onlarca çocuğun annesine hakaret etmiştir. Artık ben öylelerine sanatçı demem, sanatçı dediğin halkın yanında olur" diye konuştu.





