Bahçeli'nin sözleri ayakta alkışlandı: 2015'te başbakanlık teklif edildi, elimin tersiyle ittim

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:

Politika Haberleri  / Türkiye Gazetesi

MHP lideri Bahçeli, partisinin grup toplantısında Davutoğlu'nun kendisine yönelik 'Başbakanlık makamının peşinde koştunuz' ifadelerine sert tepki gösterip, 2015'te kendisine başbakanlık teklifinin geldiğini ancak teklifi reddettiğini söyledi. CHP'nin 'Türkiye İttifakı' açıklamasına yönelik eleştirilerini de dile getiren Bahçeli, "DEM'lenmek CHP'ye hiç iyi gelmemiş, şuurunu kaybetmiş, siyasi aklını hepten tüketmiştir. Bu ittifakı kimle tesis edeceksiniz?" dedi. 

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında gündeme dair değerlendirmelerini paylaştı. Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu'nun Saadet-Gelecek grup toplantısında kendisine yönelik söylediği "Sizin peşinde olduğunuz başbakanlık makamını terk ettik ama hep olduğumuz gibi göründük göründüğümüz gibi olduk." ifadelerine tepki gösterdi.

Davutoğlu'na "Senin özün kir tutmuş, temizlenmek için epey bir zaman harcaman gerek." sözleriyle seslenen Bahçeli, "Doğrudur, 7 Haziran 2015'te seçimlerden sonra Başbakanlık makamı hem doğrudan hem de dolaylı olarak bize teklif edildi ancak ben siyasi bölücülerin desteği ve Türkiye'nin aleyhine olan iktidar yapısını elimin tersiyle itmeyi nefsimi çiğnemeyi vatan, millet ve şeref görevi saydım." şeklinde konuştu.  Bahçeli, Davutoğlu'nun 'Makamı terk ettim' ifadeleri için de "Sen Başbakanlık makamını terk etmedin, isabetli bir kararla kapının önüne konuldun" şeklinde tepki gösterdi. 

CHP'nin 'Türkiye İttifakı' çıkışı hakkında da konuşan Bahçeli, "Zillet tutmadı, ittifakın çatı ismi olarak Türkiye'yi kullanacaklar."  deyip şöyle konuştu:

Özgür Bey, taşıma suyla değirmen dönmeyeceğine göre bu ittifakı kimlerle tesis edeceksiniz? İhanetin dem aldığı bir ittifaka nasıl Türkiye İttifakı demeyi içinize sindireceksiniz? Henüz kendi aranızda katılaşmış itilafları ve katran gibi yüzeye çıkmış ikilikleri aşamamışken Türkiye İttifakı'nı seslendirmeniz kara mizah değilse nedir? Sayın Kılıçdaroğlu'nun bütün izlerini silmenin, neredeyse ismini kapının önüne bırakmanın neresi Türkiye İttifakı'dır, neresi adamlık, neresi vefakarlık? Kürsüde gaza gelip kendini alkışlamayı bırak da yüreğin varsa bunu açıkla. PKK bu ittifakın neresinde, yanında mı yöresinde mi yedeğinde mi? 

Bahçeli'nin sözleri ayakta alkışlandı: 2015'te başbakanlık teklif edildi, elimin tersiyle ittim

Bahçeli'nin açıklamalarından öne çıkanlar şu şekilde:

 Bu menfur ve melanet eylemi lanetliyorum. Türkiye düşmanları hiç boş durmuyor. Hain emellerinden hiç vazgeçmiyor.

Türkiye'nin istikbalini asimetrik talimatlara bel bağlamış casus ve cinayet örgütleri değil bizzat Cumhur'un aziz varlığı tayin edecektir.

Bilhassa 31 Mart seçimlerine kadar provokasyon ortamını canlı tutmayı ve ülkemizin sinir uçlarıyla oynamayı planlayan karanlık ellere karşı uyanık olmalıyız.

Milli birlik ve dirliğini kundaklamayı hedefleyen iç ve dış husumet cephesine fırsat veremeyiz, vermeyeceğiz. Vatandaşımızın can ve mal güvenliğini korumak, ekonomik standartlarını yükseltmek devletin başlıca görevi olmakla birlikte hukukun üstünlüğünden taviz vermemek de hepimizin müşterek sorumluluğuna emanettir.

Türkiye Cumhuriyeti, suç örgütlerinin eylemi alanı değildir.  

'MERSİN'DE DEM'LENMİŞ CHP'YE YER YOK'

Siyaseti kaygan bir zemine itenlere sessiz kalmayacağız. 

Milletimizin oyalanacak takati kalmadı. Önümüzdeki demokratik eşik kazasız belasız atlatılmalıdır. Cumhur İttifakı bu hedefe kilitlenmiştir.

Milli menfaatlerimize aykırı davranan her kim ya da kimler varsa onlara karşı duruşumuz sarsılmayacaktır. İrademizin kaynağı büyük Türk milletidir. 

Hiç kimse boş hayale kapılmasın. Mersin bizim Türkiye hepimizindir. Mersin'de DEM'lenmiş CHP'ye yer yoktur. Allah'ın izni ile 31 Mart'ta Mersin Cumhur İttifakı'nın idaresi altına giderecektir. 

Önümüze fitne bariyerleri koyanları aşıp geçeceğiz. Yol haritamızı hazırladık, rotamızı çizdik. 

'TÜRKİYE İTTİFAK'I TEPKİSİ

Birileri bölücüleri, teröristleri yanına alsın, birileri yalan rüzgarından medet umsun, birileri utanamadan parti parti dolaşsın hatta DEM'lensin fırıldağa dönsün.. çırpınışları boşuna.

31 Mart'ta herkesin bileğini bükeceğiz. Caninin, eşkiyanın, düşman besleyenlerin karşısında dimdik duracağız. 

Zillet tutmadı, ittifakın çatı ismi olarak Türkiye'yi kullanacaklar. Gördüğümüz kadarıyla demlenmek CHP'ye hiç iyi gelmemiş, şuurunu kaybetmiş, siyasi aklını hepten tüketmiştir. Azgın Türkiye muhalifleriyle Türkiye İttifakı oluşturma gayesi bu sefalet yuvalarının iflah olmaz perişanlığını teyit etmekle kalmamış, aciz ve acınası siyasetlerini de deşifre etmeyi sağlamıştır.

Özgür Bey, taşıma suyla değirmen dönmeyeceğine göre bu ittifakı kimlerle tesis edeceksiniz? İhanetin dem aldığı bir ittifaka nasıl Türkiye İttifakı demeyi içinize sindireceksiniz? Henüz kendi aranızda katılaşmış itilafları ve katran gibi yüzeye çıkmış ikilikleri aşamamışken Türkiye İttifakı'nı seslendirmeniz kara mizah değilse nedir? Sayın Kılıçdaroğlu'nun bütün izlerini silmenin, neredeyse ismini kapının önüne bırakmanın neresi Türkiye İttifakı'dır, neresi adamlık, neresi vefakarlık? Kürsüde gaza gelip kendini alkışlamayı bırak da yüreğin varsa bunu açıkla. PKK bu ittifakın neresinde, yanında mı yöresinde mi yedeğinde mi? DEM'cilere hayranlığın, devamlı savunman, el etek öpmen sırf ittifak için mi? Yoksa bilmediğimiz başka sakıncalı, sakat ilişkilerin de var mı? İhanetin ittifakı değil ancak ve ancak imhası olur. Bizden söylemesi.

Türkiye Cumhuriyeti ihanetin kökünü kuratacak, kimsenin gözünün yaşına bakılmayacak. Dem'den medet umanların sonu sandıkta hüsrandır. 

'BAŞBAKANLIK MAKAMI BİZE TEKLİF EDİLDİ'

Davutoğlu senin özün kir tutmuş, temizlenmek için epey bir zaman harcaman gerek. Eğer başbakanlık arzusuna kapılsaydım koşmama gerek kalmazdı. Şartlar oluşmadan millet takdir etmeden dolambaçlı yollardan hiçbir koltuğa tenezzül etmez. Bizi bilen bilir tanıtan tanır. Sayın Davutoğlu, senin sicilini bilmeyen yoktur. 

Doğrudur, 7 Haziran 2015'te seçimlerden sonra Başbakanlık makamı hem doğrudan hem de dolaylı olarak bize teklif edildi ancak ben siyasi bölücülerin desteği ve Türkiye'nin aleyhine olan iktidar yapısını elimin tersiyle itmeyi nefsimi çiğnemeyi vatan, millet ve şeref görevi saydım.

Bahçeli'nin sözleri ayakta alkışlandı: 2015'te başbakanlık teklif edildi, elimin tersiyle ittim

Bahçeli'nin 'başbakanlık' açıklamaları sonrası vekiller ayakta alkışladı

 Bundan pişman olmadım, aynı duruşu yine göstererim. Sen Başbakanlık makamını terk etmedin, isabetli bir kararla kapının önüne konuldun. 

"ABD ARTIK İNİŞTE"

ABD’nin İsrail’in kanlı saldırıları karşısında vicdan muhasebesi yapması, haktan ve hukuktan yana tavır alarak iki devletli çözüm için çaba göstermesi samimi dileğimizdir. Haksızlığın müdafaasını yapmanın hukuk, adalet, demokrasi ve özgürlük değerleriyle hiçbir bağ ve bağlantısı olamaz. ABD’nin küresel barış ve huzuru aşırı tehdit eden bir noktaya gelmesi, dahası farklı coğrafyalarda hakimiyet mücadelelerine girişerek pek çok ülkenin siyasi ve toplumsal yapısını karıştırması sürdürülebilir değildir.

Tarihte küresel güce erişmiş hiçbir devlet, bulunduğu ve tutunduğu mevkii uzun müddet koruyamamıştır. ABD artık iniştedir, içten çözülmektedir, komşu coğrafyalardan derhal çekilmek, terör örgütleriyle yakın ilişki ve irtibatlarını kesmek zorundadır.

Dün Ürdün’ün kuzeydoğusunda ABD’ye ait bir askeri üsse insansız hava araçlarıyla saldırı yapılmış, 3 Amerikan askeri ölmüştür. Biden ise misilleme sözü vermiş, ABD yönetiminden İran’a karşı intikam sesleri yükselmiştir.

Mehmetlerimiz şehit edilirken sesi çıkmayanların, üstelik hunhar terör eylemlerini teşvik edenlerin şimdilerde savaş tamtamı çalmaları vahim bir ikiyüzlülüktür.

Coni insandır da, Mehmedimiz insan değil midir?

Ayrıca İsveç’in NATO’ya katılımıyla birlikte 40 adet F-16 uçağı ve 79 adet modernizasyon kitinin onay işlemi bir an evvel tamamlanmalı, F-15’ler için ödediğimiz para da iade edilmelidir. 16 Ocak 2024 tarihindeki grup konuşmamda vurguladığım gibi, Amerikan vatandaşları ABD’ye sahip çıkmalıdır.

Amerikan vatandaşları hem kendi gelecekleri hem de dünyanın geleceği açısından ABD’yi adil, insani, vicdani ve hukuki bir çizgiye muhakkak çekmelidir.

Türkiye’yi bölmek ve parçalamak için sevk ve idare edilen bölücü terör örgütünün arkasında ABD vardır.

Bölücü terör örgütüne yönelik operasyonlarımızın durmasını isteyen ABD’nin kendi içinde operasyon döneminin fitili tutuşmuştur.

Böyle müttefiklik ancak düşman başınadır.

Şimdi ABD kendi içinde kaynamaktadır.

Teksas merkezli kriz eyaletler arasındaki cepheleşmeyi keskinleştirmektedir.

"TEKSAS BUNALIMI MALUMUN İLANI"

16 Eylül 2017 tarihinde paylaştığım bir sosyal medya mesajında demiştim ki:

“Bölgemizde fitneye mihmandarlık yapan ABD, gelecekte kendi eyaletlerinde baş gösterebilecek bir bağımsızlık arayışına ne diyecektir?”

Teksas bunalımı malumun ilanı olmuştur.

25 eyalet Teksas’ın yanında yer almış, Washington yönetimine meydan okumuştur.

Bu dünya, yapma etme bulma dünyasıdır.

Mazlumların gök kubbede çınlayan ahları hiçbir zalimin yanına kalmayacaktır.

Geleceğin dünyasında küresel güç kayması yaşanacak, yeşeren ve yükselen Türk Devri güvenlik, istikrar, barış ve adaletin burcu olarak sivrilerek insanlığın huzur limanı haline gelecektir.

Trump’ın, Cumhuriyetçilerin yönetimi altındaki eyaletlerden Teksas’a ulusal muhafız gönderilmesini istemesi, ABD’nin yeni bir iç çatışma ortamına düşme riskini de kuvveden fiile çıkarmıştır.

Biz onlar gibi olamayız, fırsatçılık yapamayız, beter olsunlar diyemeyiz, bu itibarla ABD’yi aklıselime davet ediyor, sorunların sabır, sükûnet, sağduyu ve soğukkanlılıkla çözümünü tavsiye ediyoruz.

Ancak yakın vadede görür müyüz bilemem, ama günün birinde ABD’nin sosyal ve siyasal dokusuna nüfuz eden kuzey-güney ihtilafının tekrar nüksetmesiyle eyaletlerin arka arkaya bağımsızlık ilanlarına insanlık elbette şahitlik edecektir.

 

Düzenleyen:  - Politika
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...