Yeni ofis açan Kılıçdaroğlu: Günlerim yoğun geçiyor

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Yeni ofis açan Kılıçdaroğlu: Günlerim yoğun geçiyor

Politika Haberleri  / Türkiye Gazetesi

CHP Genel Başkanlığı'nı 13 yılın ardından Özgür Özel'e devreden Kemal Kılıçdaroğlu, bir süredir ülke gündeminde yer almıyordu. Siyasete devam etmek istediğini açıklayan ve Mustafa Kemal Mahallesi’nde hazırlanan çalışma ofisinde geçirdiği günleri anlatan Kılıçdaroğlu, “Sıcak siyasetin içinde sorgulamalar ve konulara derinlemesine inilmesi pek mümkün olmuyordu. Oysa bu tür görüşmeler son derece önemli. Hele vakit yönünden bir sıkıntınız yoksa” ifadelerini kullandı.

CHP'de 2010'da yapılan 33. Olağan Kurultay'da genel başkanlığa seçilen ve 13 yıldır bu görevi aralıksız sürdüren Kemal Kılıçdaroğlu, 38. Olağan Kurultay'da Genel Başkanlık koltuğunu Özgür Özel'e devretti. 

13 yıldır CHP'nin liderliğini üstlenen Kılıçdaroğlu'nun koltuk değişimi sonrasında neler yaptığı merak konusu oldu. Siyasete devam edeceğini açıklayan Kılıçdaroğlu, Atatürk Mahallesi'nde açtığı ofisinde günlerinin nasıl geçtiğini anlattı.

Sıcak siyasetin içinde derinlemesine konulara inmenin mümkün olmadığını ifade eden Kılıçdaroğlu, ofis ziyaretleriyle zamanını etkili bir şekilde kullanılabileceğini belirtti.

"6 ARALIK'TA BİR ARAYA GELECEĞİZ"

Sözcü yazarı Saygı Öztürk'e konuşan Kılıçdaroğlu, günlerinin yoğun geçtiğini ve sosyolog, felsefeci ve tarihçilerle bir araya gelerek ülkedeki sorunlara çözüm arayışında olduklarını söyledi. Özellikle orta sınıf konusunu derinlemesine ele alarak siyasetteki konuları daha da zenginleştirmeye çalıştıklarını belirten Kılıçdaroğlu, "Konumuz hep ülkemizin içinde bulunduğu sıkıntılardan nasıl kurtarılabileceği. 
Aslında günlerim yoğun geçiyor. Sosyolog ve felsefecilerin bir araya gelmesi, üzerinde durdukları konular çok ilgi çekici. Bunların arasına tarihçi de olunca sohbet çok anlamlı ve derin oluyor. Konuşulan konulardan birisi ‘orta sınıf’ idi. Bu, siyasette konuştuğumuz konuları daha da derinleştiriyor. 6 Aralık’ta yine ofiste bir araya gelip sohbetimizi sürdüreceğiz" şeklinde konuştu. 

"SADECE CHP'Lİ DEĞİL, FARKLI SİYASİ PARTİLER DE VAR" 

Kemal Kılıçdaroğlu, ayrıca Orta Doğu Teknik Üniversitesi'nden bir grup öğretim üyesiyle de bir araya gelerek Türkiye'deki ve diğer ülkelerdeki gelişmeleri değerlendireceklerini belirtti. Bu görüşmelerin sadece CHP'li olmayan, farklı siyasi partilerden gelen isimleri de kapsadığını vurgulayan Kılıçdaroğlu, "Kuşkusuz bunlar son derece yararlı görüşmeler. Eski ve halen kamuda çalışan bürokratlardan, eski ve halen siyasette olan isimlerden gelenler oluyor. Bunlar yalnız CHP’li değil, farklı siyasi partilerden de var. Konumuz hep ülkemizin içinde bulunduğu sıkıntılardan nasıl kurtarılabileceğine ilişkin oluyor" dedi. 

 

Düzenleyen:  - Politika
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...