Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Mescide ilk gelenle evlen

Mescide ilk gelenle evlen

Ramazan Haberleri

Bir sahabi annemiz… Zaten iman güzelliğinin yanında emsalsiz de bir cemal güzelliğine sahip… Çok da zengin…

Talipleri arttıkça artıyor… Öyle ki civar ülkelerden elçiler kapısını aşındırıyor… Bunalan annemiz soluğu Sevgili Peygamberimizin ‘aleyhisselâm’ yanında alıyor. Ne emrederlerse ona göre hareket edeceklerini söylüyor. Şanlı Peygamber eshabı içinden de çok talep eden olduğu için hiçbirinin üzülmesini istemiyor ve ekliyorlar “Ya Hifa, sabah mescide ilk gelen eshabımla evlen.”
O sabah namazında öyle bir hikmet-i ilahi gerçekleşiyor ki… Eshab-ı kiramı (aleyhimürrıdvân) bir uyku alıyor… Öyle ki mescide erken vakitte kimse gelemiyor. Sadece Süheyb ‘radıyallahü anh’ hariç… Sahabe olma şeref ve güzelliği sonsuza ait ama Süheyb boyutlar âleminde fiziki yönden yakışıklı değil… Siyaha yakın, zayıf ve oldukça fakir…
Her bakımdan mükemmel Hifa Hatun takdire tereddütsüz razı… Nikâhları kıyılır. Süheyb’in düğün yemeği verecek parası bile yok… Annemiz karşılar… Peygamber aleyhisselam, “Ya Süheyb… Hanımını al evine götür” buyurur… El cevap: “Ya Resulallah benim evim yok…”
Annemiz ona ev hediye eder… Evlerine giderler… O gece Hifa Hatun “Ya Süheyb… Gel sen şükür için, ben de mihnete sabır için bu geceyi ibadetle geçirelim” teklifinde bulunur. İbadet âşığı sahabi kabul eder… Sabaha kadar yeni çift namaz kılarlar… Sabah namazı için mescide giden Süheyb’i büyük bir müjde beklemektedir…
Peygamberimiz, “Ya Süheyb… Allahü teâlâ hanımınla senin bu geceki ibadetinden razı oldu… Bütün günahlarınızı affetti” der.
Yüce sahabi hemen secdeye varır ve dua eder: “Ya Rabbi… Mademki benim bütün günahlarımı affettin. Beni bir daha günaha bulaştırma… Şu an ruhumu kabz eyle.”
Süheyb’in secdede kalması uzayınca Eshab-ı kiram (aleyhimürrıdvân) kontrol ederler, o an hepsi birlikte gözyaşlarına boğulur… Evet, duası kabul olmuştur mübareğin…
Ağlaşan eshabını gören Şanlı Peygamber onlara, “Size daha acayibini haber vereyim mi” der ve devam eder, “Hifa Hatun da şu anda evinde vefat etti.”
İkisinin kabrini yan yana kazarlar... İki mübareği sonsuzluğa uğurlarlar…
Ömer Çetin Engin (İlahiyatçı Yazar)

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...