Sahuru bir kâse yoğurtla bitirin | Sahurda ne yenir?

- Güncelleme:
Sahuru bir kâse yoğurtla bitirin | Sahurda ne yenir?

Ramazan Haberleri

İç hastalıkları uzmanı Dr. Ayça Kaya “Sahurda kahvaltı yapıp üzerine bir kâse yoğurt yediğinizde gün içinde daha rahat olursunuz” dedi.

ZİYNETİ KOCABIYIK'IN HABERİ - Bu gece ramazanın ilk sahuruna kalkıyoruz. Sağlıklı bir ramazan geçirmek için sahura kalkmadan oruç tutulmaması uyarısında bulunan uzmanlar, sahurun kahvaltı gibi düşünülmesi gerektiğini ifade etti. İç hastalıkları uzmanı Dr. Ayça Kaya  “1-2 dilim esmer ekmek, 2 tam ceviz, bol domates, salatalık, 1 bardak yoğurt ve 2 hurma tüketin. Yoğurt, peynir ve yumurta tok tutar; domates ve salatalık su ihtiyacınıza cevap verir. Hurma lif içeriğiyle tok tutar. Çay, kahveyi az için. Çünkü çay ve kahve vücuttan su atarak susamanıza sebep olur” dedi. Akşamdan kalan yemeklerle sahur yapılmamasını isteyen Dr. Kaya “Çünkü iftarda yediğimiz yiyecekler daha yağlı, tuzlu ve baharatlı olur. Gün içinde midemizin daha rahat olması ve daha az susamak için hafif yiyeceklerle güne başlamalıyız” diye konuştu. 

AÇLIĞIN GETİRDİĞİ GERGİNLİK

Ramazanda sinirlerin gergin olduğuna da dikkat çeken Dr. Kaya “Uzun açlık sonucunda şeker düşmesine bağlı olarak tahammülümüz azalır. Bunun için sahurda şeker oranı yüksek beyaz ekmek, pide ve makarna, pilav gibi yiyecekleri tüketmeyelim” değerlendirmesini yaptı. Sahurun mutlaka yoğurtla bitirilmesini de tavsiye eden Dr. Kaya “Sahurda kahvaltı yapıp üzerine bir kâse yoğurt yediğinizde gün içinde daha rahat olur ve daha az sinirlenirsiniz. Çünkü yoğurdun ve sütün içindeki laktik asit vücudu gevşetir. İçine ekşi meyveler ya da badem de koyabilirsiniz” ifadesini kullandı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...