Sebze ile et aynı şekilde çözdürülmez

Sebze ile et aynı  şekilde çözdürülmez

SAĞLIK Haberleri

Yiyeceklerin sağlıklı olarak saklanması konusunda en güvenilir yollardan bir tanesinin gıdaların dondurulması olduğunu belirten İstanbul Aydın Üniversitesi Gıda Araştırmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Prof. Dr. Şükrü Karataş, dondurmuş gıdalardan faydalanmak için çözdürme işleminin de önemli olduğunu belirterek bu işlemin nasıl yapılması gerektiğini anlattı:

ZİYNETİ KOCABIYIK

Sebzeler: Dondurulmuş sebzelerin pişirmeden önce çözdürülmesine gerek yoktur. Onları hemen buzluktan çıkarıp haşlayabilir veya mikrodalga fırına koyabilirsiniz.
Meyveler: Meyveleri kullanmadan önce belli bir oranda çözmek gerekir. Tamamen çözdürülmesi onların yumuşayıp pelte hâline gelmesine neden olabilir.
Etler: Dondurulmuş etlerin pişirmeden önce tamamen çözdürülmesi gerekir. Tam olarak çözdürülmeyen etlerin dış kısmı pişer, iç kısımları pişmeyebilir.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...