Stresli annelerin bebeklerinde kısırlık riski

Stresli annelerin bebeklerinde kısırlık riski

SAĞLIK Haberleri

Gebeliğin erken döneminde stres yaşayan annelerden doğan erkek çocukların ileriki yıllarda kısırlık riski altında olduğu ortaya çıktı.

ZİYNETİ KOCABIYIK

Human Reproduction dergisinde yayınlanan bir araştırmaya göre gebeliğin ilk 18 haftası içinde yakın akrabanın kaybı, eşle olan ciddi problemler gibi stresi artıran olaylar yaşayan gebelerin, erkek çocuklarının üreme sistemlerinde problem meydana geldiğini belirten Kadın Hastalıkları DoğumUzmanı Opr. Dr. Betül Görgen “Gebeliğin erken dönemleri, erkek üreme organlarının gelişiminde önemli bir zaman dilimdiri. Bu dönemde yaşanan stresli periyodun uzun dönemde üreme ile ilgili olumsuz sonuçları ortaya çıkıyor. Bu da erkek üreme sisteminde hassas bir dönem olan gebeliğin ilk zamanlarında yoğun strese maruz kalan gebelerden doğan erkek çocuklarında uzun dönemde kısırlık sorunlarının gelişebileceğini gösteriyor” dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...