Parkinson’un temelini araştırıyorlar

Parkinson’un temelini araştırıyorlar

SAĞLIK Haberleri

Boğaziçi Üniversitesi ve İstanbul Üniversitesi işbirliği ile Parkinson hastalığında hatırlama, konuşma, öğrenme gibi zihnî işlevlerindeki bozulmayı erken teşhis edebilmek için TÜBİTAK desteği ile bir araştırma başlattı.

ZİYNETİ KOCABIYIK

Uzmanlar, Parkinson erken dönemde teşhis edilebilirse demansa dönüşmeden tedavi edilebilmesinin mümkün olabileceğini ifade ediyorlar. Çalışmayı yürüten Biyomedikal Mühendisliği Enstitüsü Bilişimsel Görüntüleme Laboratuvarı öğretim üyesi Doç. Dr. Esin Öztürk Işık, Parkinson’un yavaş yavaş ortaya çıkan bir hastalık olduğunu belirterek, “Hastaların yüzde 27’sinde fiziksel belirtiler ortaya çıkmadan önce zihinle ilgili bozulmaların hafif hafif başladığını görüyoruz.  Biz bu çalışmada, görüntüleme usullerini kullanarak Parkinson hastalığında hafif kognitif bozukluğun daha iyi tanımlanmasını hedefliyoruz’ dedi.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...