Antibiyotik vücut direncini azaltıyor

Antibiyotik vücut  direncini azaltıyor

SAĞLIK Haberleri

İngiltere merkezli araştırma merkezi Francis Crick Institute’un fareler üzerinde yaptığı araştırmada, antibiyotiklerin grip virüsüne karşı direnci azalttığı belirtildi.

Araştırma kapsamında, yararlı bakteriler taşıyan fareye grip virüsü enjekte edildi. Hayatta kalan yüzde 80 oranındaki yararlı bakteri oranı yüzde 30’a düştü. Araştırmayı yapanlardan Dr. Andreas Wack “Antibiyotiklerin ilk virüs direncini yok ettiğini keşfettik. Bu yüzden hastalara kolay bir şekilde antibiyotik verilmemesi gerektiğini anladık. Antibiyotiklerin doğru bir şekilde kullanılmaması, yararlı bakterilerin ölmesine sebep olurken, bu bakterilerin ölmesi sonucu bizleri virüslere karşı savunmasız bırakabiliyor. Ayrıca, bu durum sadece insanlarda değil, dünyanın her yerinde antibiyotik verilen çiftlik hayvanlarında da aynı etkiyi gösteriyor” dedi.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...