Çığır açacak buluş: Sağlıkla ilgili tüm bilgiler boyundaki plasterden takip edilecek

Düzenleyen:
Çığır açacak buluş: Sağlıkla ilgili tüm bilgiler boyundaki plasterden takip edilecek

SAĞLIK Haberleri

ABD’de California San Diego Üniversitesi’ndeki mühendisler, kişinin sağlığıyla ilgili tüm bilgilerin alınabileceği, boyna yerleştirilen bir plaster geliştirdi.

Kan basıncını, kalp atış hızını, kandaki glukoz seviyesini ölçen cihaz, kardiyovasküler sinyaller ve biyokimyasal seviyeler hakkında da bilgi veriyor. Cihazı geliştiren nano-mühendislik öğrencilerinden Lu Yin, “İnsan vücuduna takılabilen bu tür cihazlar, kişinin kendi sağlığıyla ilgili düzenli olarak her gün bilgi alması bakımından çok önemlidir. Cihaz, aynı zamanda hastaların uzaktan takibinde de büyük kolaylık sağlayacaktır” dedi. Plasterin, özellikle hastanelerin yoğun bakım ünitelerinde hastaların çok sayıda cihaza bağlı olması sıkıntısına son vereceği ifade ediliyor. Üniversitede nano-mühendislik profesörü  olan ve araştırmaya liderlik eden Joseph Wang, “Buradaki yenilik, tamamen farklı sensörleri alıp bunları bir pul kadar küçük tek bir platformda birleştirmemizdir" dedi. 

Düzenleyen:  - SAĞLIK
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...