Koku bozukluğu hastalığın şiddetini gösteriyor

Koku bozukluğu hastalığın şiddetini gösteriyor

SAĞLIK Haberleri

Kulak Burun Boğaz Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Mustafa Asım Şafak, Covid-19 hastalığı sırasında görülen koku alma bozukluğunun hastalığın şiddetiyle bağlantılı olduğunu anlattı.

ZİYNETİ KOCABIYIK

Koku alma bozukluğunun Covid-19 da ilk görülen, ani başlayan ve en belirgin şikâyeti hâline geldiğini söyleyen Kulak Burun Boğaz Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Mustafa Asım Şafak “Bu belirti yapılan ilk çalışmalarda yüzde 33,9 iken son yapılan çalışmalarda yüzde 75’e kadar yükselmiştir. Koku alma problemleri ortalama hastalığın 4. gününde başlar, yaklaşık 9 gün devam eder ve genelde en geç 1 ay içinde düzelir” dedi. Koku ve tat problemlerinin aylar boyunca devam edebileceğine de işaret eden Prof. Dr. Şafak “Bu durum, şikâyetlerin uzun sürdüğü vakalarda daha ciddi beyin ve beyin sapı tutulumlarının olduğuna işaret edebilir. Ayrıca koku ve tat problemlerinin süresi hastalığın seyri ile doğrudan ilişkili olabilir. Hatta uzun süren koku ve tat problemlerinin varlığı hastalığın takibi için önemli bir belirleyici bir faktör hâline gelebilir” diye anlattı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...