Maske 'maskakne' sebebi

Düzenleyen:
Maske 'maskakne' sebebi

SAĞLIK Haberleri

Bazen gün boyunca takılması gereken maskelerin sentetik materyalden yapılmış olması ve yanlış kullanımının cilt problemlerini tetiklediğini söyleyen Memorial Şişli ve Ataşehir Hastaneleri Dermatoloji Bölümünden Prof. Dr. Necmettin Akdeniz, koronavirüs sürecinde ciltte egzama veya akne görülme sıklığının arttığını vurguladı.

ZİYNETİ KOCABIYIK

Maskeye bağlı akne, sivilce oluşumunun “maskakne” olarak adlandırıldığını ifade eden Prof. Dr. Akdeniz, “Nefes alıp verdikçe maske altında nemli bir ortam oluşur. Maskenin cildi tahriş etmesi ve sebep olduğu nemli ortam bakterilerin burada çoğalmasına yol açarak akne oluşmasına sebep olur. Maskakne tablosunda akneler kırmızı ve iltihaplı sivilcelerden oluşur ve kolay kolay geçmez. Bu süreçte basit sivilceler de daha derin ve iz bırakan sivilcelere dönüşebilir” diye anlattı.

Düzenleyen:  - SAĞLIK
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...