Çizgi karakterler nadir hastalıklara dikkat çekiyor

Düzenleyen:
Çizgi karakterler nadir hastalıklara dikkat çekiyor

SAĞLIK Haberleri

Nadir hastalıkları topluma tanıtmak ve büyük bir bölümü çocuk olan nadir hastaların karşılaştığı akran zorbalığının önüne geçmek amacıyla bir çizgi roman hazırlandı.

ZİYNETİ KOCABIYIK

Nadir-X çizgi romanında, nadir gücü tuza hükmetmek olan kistik fibrozis hastası Tuz Çocuk’tan, üstün koku alma gücüyle bütün problemlerin üstesinden gelmeyi başaran sistinozis hastası Biber Kız’a ve geleceğin teknolojisiyle donatılmış duchenne musküler distrofi hastası Robot Çocuk’a kadar üç farklı kahramanın birbirinden keyifli maceraları yer alıyor. Nadir kahramanlar ile nadir hastalıklı çocukların günlük hayatlarına ve tedavi süreçlerine mercek tutmak istediklerini ifade eden uzman psikolog ve pedagog Ebru Şen, “Çevresinde veya sınıfında nadir hastalığa sahip arkadaşı olan bir çocuk, Nadir-X çizgi romanıyla arkadaşının yaşadığı durumu daha iyi kavrayacak ve onunla empati kuracaktır” dedi.

 

Düzenleyen:  - SAĞLIK
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...