Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Kızamık uykusundan uyandı

Düzenleyen:
Kızamık uykusundan uyandı

SAĞLIK Haberleri

Son yıllarda hiçbir bilimsel temele dayanmayan aşı karşıtlığı yüzünden tarihe karışan tehlikeli hastalıklar uykusundan uyandı.

ZİYNETİ KOCABIYIK

Çocuklarına aşı yaptırmayı reddeden ebeveynler sebebiyle bütün dünyada kızamık hastalığında artış yaşanıyor. Çocukluk çağı aşılarının mutlaka yaptırılması gerektiği konusunda aileleri uyaran Medipol Mega Üniversite Hastanesi açıklamasına göre çocuk doktoru Prof. Dr. Nalan Karabayır, “Aşılar sayesinde neredeyse silinme noktasına gelen kızamık vakaları arttı. Dünya Sağlık Örgütünün geçen yıl kızamık salgını sebebiyle 140 bin kişinin hayatını kaybettiğini bildirdi. Maalesef ölenlerin büyük bölümü beş yaş altı çocuklar. Aşı ile korunabilecek hastalıkların hafif ya da fark edilmeden geçirilmesi de toplum için risk oluşturduğundan aşı yapılmalı. Hastalık hangi klinikte geçirilirse geçirilsin bulaştırıcılık özelliği mevcuttur. Özellikle belirtisiz geçirilmesi bulaşıcılık konusunda da daha büyük tehlike oluşturur” dedi.

Düzenleyen:  - SAĞLIK
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...