Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Elektronik ortam epilepsi yapabilir

Elektronik ortam epilepsi yapabilir

SAĞLIK Haberleri

Çocukların aşırı cep telefonu, tablet gibi elektronik cihaz kullanımının bir zararı daha ortaya çıktı.

ZİYNETİ KOCABIYIK

Türk Nöroloji Derneği Başkanı Prof. Dr. Şerefnur Öztürk, elektronik ortama aşırı maruz kalan çocuklarda epilepsi riskinin artabileceği uyarısında bulundu. Öztürk, epilepsinin hiçbir sebep olmadan ortaya çıkabildiği gibi beyin ve beyin zarını etkileyen enfeksiyonlar, kaza ve travmalar, kanamalar, damar hastalıkları, beslenme bozuklukları, metabolik ve genetik bazı hastalıklarla da meydana gelebildiğini aktardı.

EPİLEPSİ ZEKÂ GERİLİĞİ SANILIYOR
Her 1.000 kişiden 7-8’inin aktif epilepsi hastası olduğu ülkemizde, hastalığın toplumda bilinmemesi ve önyargılar, hasta ve hasta yakınlarının hayatını kâbusa çeviriyor. Ülkemiz insanında epilepsi hastalarının evlenemeyecekleri, çocuk sahibi olamayacakları, çalışamayacakları ve okuyamayacakları yönünde önyargılar bulunduğunu söyleyen Türk Epilepsi ile Savaş Derneği Başkanı Prof. Dr. Naz Yeni “Daha da vahim olanı Epilepsi Farkındalık Araştırmamızın sonuçlarına göre toplumun yüzde 36’sı epilepsi hastalarında zekâ ve gelişim geriliği olduğuna inanıyor. Epilepsinin zekâ ile hiçbir alakası yok ancak bu yanlış bilgiler nedeniyle birçok hasta ve hasta yakını hastalıklarını saklamak zorunda kalıyor. Bu da tedavinin başarısını olumsuz etkiliyor” dedi.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...