Bilim adamları ilk kez açıkladı: Omicron böyle ortaya çıktı

Düzenleyen:
Bilim adamları ilk kez açıkladı: Omicron böyle ortaya çıktı

SAĞLIK Haberleri

İlk kez Güney Afrika’da tespit edildikten sonra tüm dünyada paniğe neden olan yeni Omicron varyantının nereden geldiği tartışmaları sürerken, Çin’de yapılan yeni bir araştırma çarpıcı detaylar ortaya koydu. Çalışmada, Omicron’un insan vücudunda gelişemeyeceği, ancak bir farede ortaya çıkabileceği tespit edildi.

Güney Afrikalı bilim adamlarının Omicron varyantını keşfettiklerini açıkladıklarından bu yana yeni varyantın kökeni araştırılıyordu. Çin'de yapılan yeni bir araştırma, Omicron'un ters zoonozun bir sonucu olduğunu gösterdi.  

FARELERDEN İNSANLARA SIÇRADI

Bilim adamları, Covid-19’un önceki varyantlarından 3 kat daha hızlı evrimleşen Omicron varyantının insan vücudunda gelişemeyeceğini, ancak bir farede ortaya çıkabileceğini tespit etti. Çalışmaya göre, insanlar tarafından enfekte edilen bir farede koronavirüs, çok sayıda mutasyon biriktirdi ve bir yılın ardından insanlara geri sıçradı. Özetle, bilim adamları koronavirüsün önce insandan kemirgenlere geçtiğini, sonra da burada Omicron'un da dahil olduğu yeni varyantlara evrilerek yeniden insana sıçradığını düşünüyor. Bu teoriye "ters zoonoz" adı veriliyor.

Bilim adamları ilk kez açıkladı: Omicron böyle ortaya çıktıCovid-19’un Omicron varyantında kemirgenleri enfekte edebilen bir dizi mutasyon yer alıyor.

BİR SÜRÜ MUTASYONA EV SAHİPLİĞİ YAPIYOR

Bilim adamları, yeni varyant Omicron’un ortaya çıktığı düşünülen kemirgenlerin virüsü ilk olarak 2020 ortalarında kaptığını tahmin ediyor.

Öte yandan Omicron varyantının kemirgenleri enfekte etmesine olanak tanıyacak 7 mutasyon taşıdığı biliniyor. Omicron ayrıca bu mutasyonlara ek olarak, SARS-CoV-2'nin başka hiçbir suşunda görülmeyen bir dizi mutasyona da ev sahipliği yapıyor.

Bilim adamlarına göre bu durum, varyantın bir hayvanda ortaya çıktığının potansiyel kanıtı da kanıtı sayılıyor.


Düzenleyen:  - SAĞLIK
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...