Aceleci bebekler buluştu

- Güncelleme:
Aceleci bebekler buluştu

Sağlık Haberleri

Türkiye Hastanesinde 17 Kasım Dünya Prematüre Günü dolayısıyla etkinlik düzenlendi. Etkinlikte gözlerini Türkiye Hastanesinde açan onlarca prematüre bebek ve aileleri bir araya geldi. Bu anlamlı etkinlikte evlatlarının hayata tutunmasını sağlayan sağlık personeliyle buluşan aileler duygu dolu anlar yaşadı.

ZİYNETİ KOCABIYIK'IN HABERİ

Normal gebeliğin süresi ortalama 40 haftayken, 37 haftadan önce doğan bebekler “prematüre” olarak kabul ediliyor. Sağlık Bakanlığından alınan bilgilere göre Türkiye’de geçen yıl doğan 1 milyon 79 bin 842 bebeğin yüzde 12’si prematüre olarak dünyaya geldi. Normal doğum haftasından önce dünyaya gelen bebeklerin günümüzde iyi bir bakımla herhangi bir sakatlık kalmadan yaşayabildiğini söyleyen Türkiye Hastanesi Hemşirelik Hizmetleri Müdiresi Aysel Sağlam “Türkiye Hastanesinin yenidoğan yoğun bakım ünitesinde riskli bebeklere en iyi bakım hizmetinin sunulabilmesi sayesinde bebekler hayata tutunabildi. Türkiye Hastanesi son teknoloji cihazlarıyla 3. basamak hizmeti veren 10 küvezli bir yenidoğan yoğun bakım ünitesine sahip. Bebek Dostu Yenidoğan Yoğun Bakım unvanına sahip olan hastanemiz ‘Anne dostu hastane’ olma yolunda da ilerliyor” açıklamalarında bulundu.  Prematüre günü etkinliklerini geleneksel olarak her yıl tekrarlamaya çalıştıklarını belirten Sağlam “Burada bebeklerimizin aileleriyle biz de aile gibi olduk. Onların en zor anlarında yanlarındaydık, şu andaki mutluluklarını da paylaşıyoruz” ifadelerini kullandı.

ANT BEBEK 50 GÜN YOĞUN BAKIMDA KALDI

Türkiye Hastanesinin aceleci bebeklerinin her birinin ilginç bir hikayesi var. O bebeklerden biri Ant bebek... Annesi Yıldız Çalık ve babası Gökhan Çalık’a sürpriz yapan Ant bebek, 29 haftalıkken doğdu. 50 gün yoğun bakımda kaldı.

Aceleci bebekler buluştu

KUMSAL VE MASAL 34 HAFTALIK DOĞDU

Özlem ve Emrah Temiz çiftinin bebekleri Kumsal ve Masal da Türkiye Hastanesinin aceleci bebeklerinden. İkizler 34 haftalıkken dünyaya merhaba dedi. Biri 12, diğeri 18 gün hastanenin yenidoğan yoğun bakımında misafir oldu.

Aceleci bebekler buluştu

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...