Doç. Dr. Mehmet Fatih Göl: Epilepsi teşhisinde öğretmenin rolü büyük

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Doç. Dr. Mehmet Fatih Göl: Epilepsi teşhisinde öğretmenin rolü büyük

Sağlık Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Kayseri Şehir Hastanesi Klinik Nörofizyoloji Uzmanı Doç. Dr. Mehmet Fatih Göl; Absans adı verilen kısa dalma nöbetlerinin ev ortamında fark edilmesi zor. Ancak öğrencilerinin hareketlerini yakından takip eden öğretmenlerimiz fark edebileceğini açıkladı.

ZİYNETİ KOCABIYIK HABERİ-

Kayseri Şehir Hastanesi Klinik Nörofi zyoloji Uzmanı Doç. Dr. Mehmet Fatih Göl, beynin geçici fonksiyon bozukluğu olarak tanımlanan epilepsi hastalığının çocukluk çağındaki teşhisinde öğretmenin de önemli rol aldığını bildirdi. Çocuklarda ve gençlerde absans adı verilen kısa dalma nöbetlerinin görüldüğünün altını çizen Göl, bu nöbetlerde çocuğun, 15-20 saniye sabit baktığını, bu sürede bilincin kapalı olduğunu anlattı.

Bu nöbeti ailelerinin fark edebildiğini belirten Doç. Dr. Göl “Ancak bazen ev ortamında bu atlanabiliyor. Öğrencilerinin hareketlerini yakından takip eden öğretmenlerimiz fark edebilmektedir. Öğretmenlerimiz çocuğun başarısında bir düşme görüyorsa, çocuğun bir tarafa boş boş baktığını, daldığını fark ediyorsa ailesiyle iletişime geçiyor. Bu durumda aile, vakit kaybetmeden çocuk nöroloji uzmanına baş vuruyor ve böylece çocuklarda epilepsi tanısı konulabiliyor. Çocukluk çağı epilepsilerinin teşhisinde aile kadar öğretmenler de büyük rol oynuyor. Epilepsi hastası çocuklarımız, tedavi olduklarında hem eğitim başarıları düzeliyor hem de nöbet geçirmekten kurtulabiliyorlar” sözleriyle anlattı.

Düzenleyen:  - Sağlık
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...