Hibiskus çayının faydaları – Hibiskus çayı neye iyi gelir, yan etkileri neler?

Düzenleyen:
Hibiskus çayının faydaları – Hibiskus çayı neye iyi gelir, yan etkileri neler?

SAĞLIK Haberleri

Hafif ekşi aromasıyla dikkat çeken ve faydaları saymakla bitmeyen hibiskus çayı, uzmanlar tarafından tavsiye ediliyor. Pek çok rahatsızlığın tedavisinde yararlanılan bu çay gül hatmi, hatmi, amber çiçeği gibi isimlerle de biliniyor. Peki, hibiskus çayının yararları neler? Hibiskus çayı neye iyi geliyor?

Hibiskus bitkisinin kurutulmuş kısımlarından yapılan hibiskus çayı, koyu kırmızı rengi ve ekşi tadıyla dikkat çekiyor. Sıcak veya soğuk tüketilebilen bu çay adeta şifa deposu… Kökeni Afrika olduğu düşünülen hibiskus, Tayland ve Çin gibi ülkelerde salatalarda, turşularda, yemeklerde baharat olarak da kullanılıyor. Hibiskus çayı hakkında hibiskus çayı faydaları, hibiskus çayı neye iyi gelir, hibiskus çayı yan etkileri, hibiskus çayı nasıl demlenir gibi konular arama motoru Google’da sıklıkla araştırılanlar arasına girdi. İşte hibiskus çayı hakkında merak edilenler…

HİBİSKUS ÇAYI FAYDALARI

-Kan basıncını düşürmeye yardımcı olur. Yüksek tansiyonun düşmesine fayda sağlar.

-Metabolizmayı hızlandırır, yağ yakımını kolaylaştırır. Bu etkileriyle hızlı kilo vermekte etkilidir.

- Hipiskus çayının antioksidan özellikleri mevcuttur. Stresi engeller, düzenli tüketildiğinde depresyon ve panik atak gibi ruhsal problemlere çare olur.

- Bağışıklığı güçlendirir. Zengin C vitamini içeriği sayesinde grip, soğuk algınlığı, nezle gibi hastalıklara karşı vücudu korur.

- Sinir sistemini sakinleştirerek fiziksel olarak da rahatlama sağlar.

- Vücuttaki serbest radikalleri yok eder, yaşlanma etkilerini geciktirir.

- Kan şekerinin düzenlenmesine yardımcı olur, diyabet riskini azaltır.

- Bağırsakları çalıştırır, sindirim sisteminin düzenli çalışmasına yardım olur, kabızlık problemini ortadan kaldırır.

-  Antibakteriyel özelliği sayesinde vücudun içten temizlenmesine katkı sağlar, cildi güzelleştirir.

Hibiskus çayının faydaları – Hibiskus çayı neye iyi gelir, yan etkileri neler?Yan etkileri olabileceğinden hibiskus çayının uzmanlar tarafından günde 2 fincanın üzerinde tüketimi önerilmemektedir.

HİBİSKUS ÇAYI NASIL DEMLENİR?

Hibiskus çayı hazırlamak isteyenler ‘Hibiskus çayı nasıl demlenir?’ sorusunu merak ediyor. Bu çayı hazırlamak oldukça kolay! Birçok bitkide olduğu gibi hibiskus çayı da demleme yöntemiyle hazırlanır. Bir su bardağı sıcak suyun içine bir tatlı kaşığı kadar kurutulmuş hibiskus bitkisi ekleyin, 10 dakika kadar demlenmesini bekleyin. Daha sonra süzerek tüketebilirsiniz. Mayhoş bir tada sahip olan hibiskus bitkisi; bal, esmer şeker ya da tarçın ile tatlandırarak içilebilir. Hibiskus çayı demlenirken kuşburnu, ıhlamur, adaçayı, kızılcık gibi bitkilerle karıştırılarak faydası artırılabilir.

HİBİSKUS ÇAYI YAN ETKİLERİ

Hibiskus çayı aşırı tüketildiğinde kan basıncını düşürür. Düşük tansiyona sahip kişiler için bu durum bayılmaya sebep olabilir.

Bazı kişiler için alerjik reaksiyon gösterebilir.

Tansiyon hastaları ve kolesterolü olanlar hibiskus çayını dikkatli tüketmelidir. Ayrıca Hamilelik veya emzirme dönemindeki kimseler hibiskus çayını içmeden önce doktora danışmalıdır.


Düzenleyen:  - SAĞLIK
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...