Hücre ve Gen Hastanesi Sancaktepe’de kurulacak

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Hücre ve Gen Hastanesi Sancaktepe’de kurulacak

SAĞLIK Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Nadir hastalıkların tedavi ve terapisinin uygulanacağı Hücre ve Gen Terapisi Hastanesinin İstanbul Sancaktepe’de kurulacağını açıklayan Sağlık Bakanı Koca “Klinik araştırmaları başlatıyoruz. Tedavide kullanılan ürünleri kendimiz üreteceğiz” dedi.

ESMA ALTIN'IN HABERİ - Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, nadir hastalıkların etkin tedavisini sağlamak için çalışmalarına başlanan Hücre ve Gen Terapi Hastanesi projesinin detaylarını paylaştı.

Çalışmalarda son aşamaya gelindiğini kaydeden Bakan Koca “Nadir Hastalıklarla ilgili olarak spinal musküler atrofi (SMA), Duchenne Muskuler Distrofi, ALS ve diğer nöromusküler hastalıkları olan insanlarımız, yavrularımız için nöromusküler hastalıklar hizmet birimlerini ülke genelinde yaygınlaştırdıktan ve Nadir Hastalıklar Ulusal Kayıt Sistemi’ni hayata geçirdikten sonra, şimdi de hücre ve gen terapisi hastanesini kuruyoruz” dedi. Gen terapisinin maliyetinin önemli bir bölümünün uygulama merkezi ve otelcilik hizmetlerini kapsadığını hatırlatan Koca “Bu ihtiyaca yönelik hücre ve gen terapisi hastanesini kurmak istiyoruz” diye konuştu. 

Daha önceki açıklamalarında hastanenin İstanbul’da yapılacağını söyleyen Koca “Hastanenin yeri belirlendi. Sancaktepe’de kurulacak. Bu tedavilerde kullanılan ürünlerin üretileceği bir altyapı da planladık, böylece terapi ürünlerini de kendimiz üretmek istiyoruz. Hastanemizin devreye alınması önemli bir avantaj olacak” ifadelerini kullandı. Hastane bünyesinde klinik araştırmalar başlatmayı da hedeflediklerini belirten Bakan Koca “Mevcut tedavinin uygulamasında yaş grubunun belirlenmesi bizim açımızdan kritik bir konu. Son bilimsel gelişmeler, bir yaş grubunu işaret ediyor. Klinik araştırmayı da uygulamayla birlikte başlatmayı hedefliyoruz. Devreye alacağımız bu klinik çalışmasıyla özellikle yakın zamanda sonuç aldıktan sonra önemli bir noktaya geleceğimizi düşünüyorum. Dolayısıyla klinik çalışmayla bunu başlatmak ülke için de son derece önemli olacak” diye konuştu. 

Düzenleyen:  - SAĞLIK
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...