Koronavirüste son durum belli oldu: Vaka sayısında büyük düşüş

Düzenleyen:
Koronavirüste son durum belli oldu: Vaka sayısında büyük düşüş

SAĞLIK Haberleri

Sağlık Bakanlığı günlük koronavirüs tablosunu paylaştı. Buna göre; Türkiye'de son 24 saatte 17 bin 328 yeni vaka tespit edilirken, 105 kişi ise hayatını kaybetti.

Günlük koronavirüs verilerinin paylaşıldığı Covid-19 tablosu paylaşıldı. Söz konusu tabloda vaka ve vefat sayılarından büyük ölçüde düşüş yaşandığı görüldü. Bununla birlikte bir günde yapılan toplam test sayısının 295 bin 4, iyileşen sayısının ise 18 bin 269 olduğu öğrenildi.

Koronavirüste son durum belli oldu: Vaka sayısında büyük düşüş

105 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

Sağlık Bakanlığı, Günlük Koronavirüs Tablosu'nu "covid19.saglik.gov.tr" sitesinden paylaştı. Buna göre, Türkiye'de son 24 saatte 295 bin 4 Covid-19 testi yapıldı, 17 bin 328 kişinin testi pozitif çıktı, 105 kişi hayatını kaybetti, iyileşenlerin sayısı ise 18 bin 269 oldu.

18 yaş üstü nüfusta ikinci doz aşı uygulananların oranı yüzde 85,27 birinci doz aşı yapılanların oranı yüzde 93,04 olarak kayıtlara geçti.

Türkiye'de bugüne kadar uygulanan aşı miktarı 146 milyon 435 bin 701 doza yükseldi.

18 yaş üstünde en az iki doz aşı yaptıranların oranının en yüksek olduğu 10 il Osmaniye, Ordu, Amasya, Muğla, Kırklareli, Çanakkale, Eskişehir, Balıkesir, Manisa ve Zonguldak oldu.

En az iki doz aşı uygulananların oranının en düşük olduğu iller ise Şanlıurfa, Batman, Siirt, Diyarbakır, Bingöl, Muş, Mardin, Bitlis, Ağrı ve Elazığ olarak sıralandı.

Düzenleyen:  - SAĞLIK
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...