Google Linke Tıkla, Türkiye Gazetesi'ni Google Favorilerine Ekle!

Koronavirüste son durum belli oldu: Vaka sayısında ibre aşağı döndü

Koronavirüste son durum belli oldu: Vaka sayısında ibre aşağı döndü
Fotoğraf Başlığı Koronavirüste son durum belli oldu: Vaka sayisinda ibre asagi döndü

Sağlık Bakanlığı güncel koronavirüs tablosunu paylaştı. Buna göre; son 24 saatte 123 kişinin koronavirüsten hayatını kaybetti, 19 bin 126 yeni vaka tespit edildi.

Kaydet
a- | +A

Günlük koronavirüs verilerinin paylaşıldığı Covid-19 tablosu yayımlandı. Söz konusu tabloda, vaka sayılarında düşüş yaşandığı gözlemlenirken, vefat sayılarında ise artış yaşandığı kaydedildi.

123 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

18 Mart’ta açıklanan 24 saatlik verilere göre, 19 bin 126 vaka tespit edildi. Virüs nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 123 oldu. Bir günde toplam 312 bin 117 test yapılırken, iyileşen hasta sayısı 20 bin 274 olarak kaydedildi. Sağlık Bakanlığı tarafından açıklanan tabloda, 2 doz aşılama verilerine de yer verildi. En az 2 doz aşı olmuş 18 yaş üzeri nüfusu kapsayan verilere göre Türkiye'de 2. doz aşılama ortalama yüzde 85,26 oldu. 1. doz ortalaması yüzde 93,04 olurken, 1., 2. ve 3. doz aşısını olan vatandaş sayısı toplamda 146 milyon 421 bin 935’e yükseldi.

İLLERE GÖRE AŞILANMA

Verilerde, aşılamada önde giden illere de yer verildi. Bakanlığın tablosuna göre yüzde 89,3 ile Türkiye'de en çok aşılamanın gerçekleştirildiği Osmaniye’yi Ordu, Amasya, Muğla, Kırklareli, Çanakkale, Eskişehir, Balıkesir, Zonguldak ve Manisa takip etti.

Bakanlığın tablosuna göre yüzde 62,4 ile Türkiye'de en az aşılamanın gerçekleştirildiği Şanlıurfa’yı sırasıyla Batman, Siirt, Diyarbakır, Bingöl, Muş, Mardin, Bitlis, Ağrı ve Elazığ takip etti.

BAKMADAN GEÇME
Baş ağrısı ve dikkat bozukluğuna dikkat: Covid-19, sinir sistemini de vuruyor!
HABER

Baş ağrısı ve dikkat bozukluğuna dikkat: Covid-19, sinir sistemini de vuruyor!

BAKMADAN GEÇME
İsrail’de yeni Covid varyantı tespit edildi
HABER

İsrail’de yeni Covid varyantı tespit edildi

BAKMADAN GEÇME
45 bin hasta incelendi: Covid-19 beyni küçültüyor! Peki bu durum geçici mi?
HABER

45 bin hasta incelendi: Covid-19 beyni küçültüyor! Peki bu durum geçici mi?

BAKMADAN GEÇME
Varisi olanlar dikkat: Covid-19 ve varisin ortak riski kan pıhtısı
HABER

Varisi olanlar dikkat: Covid-19 ve varisin ortak riski kan pıhtısı

Whatsapp İkon Facebook İkon Bağlantıyı Kopyala
Yayın Tarihi |
Haberle İlgili Daha Fazlası
Sağlık
Bizi Takip Edin Bizi Takip Edin
YORUMLAR
ÖNE ÇIKANLAR
SONRAKİ HABER

Haber Asistanı

Son 30 günün haberleri
📰

Türkiye Gazetesi Haber Asistanına Hoş Geldiniz!

Son 30 güne ait haberleri, spor gelişmelerini veya yazar yazılarını sorgulayabilirsiniz.