Tek test ile 4 farklı virüs taranacak

- Güncelleme:
Tek test ile 4 farklı virüs taranacak

Sağlık Haberleri

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, “Koronavirüs ile diğer üst solunum yolu enfeksiyonları birbirine karıştı. İnfluenza (grip) ve RSV daha yoğun görülüyor. Tek bir kit ile Influenza A, Influenza B, Covid-19 ve RSV’ye aynı anda bakacağız." dedi.

EMRAH ÖZCAN'IN HABERİ

Türkiye, günlerdir Çerkezköy Devlet Hastanesi’nde çalışan sahte doktor Ayşe Özkiraz’ı (20) konuşuyor. Sahte diplomayla kendisini ‘pratisyen hekim’ gibi gösteren Özkiraz’ın maaş alıp almadığı ise en çok merak edilen konular arasında. Bununla ilgili Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’dan dün açıklama geldi. Koca “Bu kişinin göreve başlaması ve maaş alması gibi bir durum söz konusu değil. Bize herhangi bir belge beyanda bulunmuşluğu yok. Bu tamamen, hastanede uzman arkadaşa kendisini inandırmış olmasıyla alakalı” dedi.

Olaya ilişkin soruşturma başlatıldığını ve müfettiş görevlendirildiğini belirten Bakan Koca “Bir iki güne her şey netleşir. Biz de ona göre nasıl bir tedbir almamız gerektiğine karar vereceğiz. Ülkemizde sadece hekimler için değil bütün diplomaların nasıl kontrol edileceği belli. Biz ayrıca kendi veri tabanımızda da kayıtları tutuyoruz. Güçlü bir bilişim altyapımız var. Bu durum müstakil bir örnek, gereğini yapacağız. Gözlem ve staj amaçlı talepler il sağlık müdürlükleri aracılığı ile takip edilmeli. Mevcut uygulamamız da budur. Olayı her boyutu ile değerlendiriyoruz” ifadelerini kullandı. 

TEK BİR KİTLE 4 FARKLI VİRÜS TARANABİLECEK

Son zamanlarda artan solunum yolu enfeksiyonlarına dair de konuşan Bakan Koca, şunları aktardı: Koronavirüs ile diğer üst solunum yolu enfeksiyonları birbirine karışmış vaziyette. İnfluenza (grip) ve RSV vakaları daha yoğun görülüyor. Taramalarımızda artık üçlü solunum yolu paneli bakacağız; Covid mi, RSV mi, Influenza A veya B mi? Bunu yerli üretim kitiyle öğrenebileceğiz. Kit, bir ay içinde hastanelerde kullanılmaya başlayacak.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...