Google Linke Tıkla, Türkiye Gazetesi'ni Google Favorilerine Ekle!

Uzmanından 'Gözlerinizi beyaz sabunla yıkayın' önerisi

Uzmanından 'Gözlerinizi beyaz sabunla yıkayın' önerisi
Fotoğraf Başlığı Uzmanindan 'Gözlerinizi beyaz sabunla yikayin' önerisi

Dr. Öğr. Üyesi Cafer Tanrıverdi, koronavirüsten korunmak için göz hijyenine dikkat edilmesi gerektiğini belirterek, alerji veya tahrişe neden olabilecek kimyasal içeren ıslak mendillerden uzak durulması gerektiğini bildirdi.

Kaydet
a- | +A

Dr. Öğr. Üyesi Cafer Tanrıverdi, koronavirüsün ilk bulgularından birinin göz enfeksiyonu olabileceğine dikkati çekti.

Tanrıverdi, "Eğer kendinizde veya çevrenizdekilerde gözlerde kızarıklık, çapaklanma, ödem ve akıntı varsa mutlaka karantina kurallarına uyun ve sağlık merkezine başvurun. Koronavirüsten korunmak için göz hijyeninize dikkat edin. Göz ve yüz çevrenizi temiz tutmak için doğal beyaz sabunla yıkayarak bol su ile durulayabilirsiniz. Alerji veya tahrişe neden olabilecek kimyasal içeren ıslak mendillerden uzak durun." ifadelerini kullandı.

"Göz damlalarınızı kimseyle paylaşmayın"

Bahar mevsiminin de gelmesiyle alerjik göz hastalıklarında artış beklendiğini aktaran Tanrıverdi, "Göz kaşıntısı nedeniyle göz ovalama ve ellerin göz teması, alerjik bireylerde normalden daha sık oluyor. Bu bireylerin elleri ile göz temasını en aza indirebilmek için uygun medikal tedavileri ihmal etmeyin. Göz damlalarınızı da kimseyle paylaşmayın." değerlendirmesinde bulundu.

"Günlük lens kullanın"

Cafer Tanrıverdi, kontak lens kullanıcılarını koronavirüs bulaşıcılığı hakkında uyarırken, şunları kaydetti:

"Kişilerin kontak lenslerini takıp çıkarırken ellerini çok titizlikle yıkaması gerekiyor. Pandemi döneminde mümkünse günlük 'kullan-at' lens kullanılmasını öneriyoruz. Aylık lens kullanan hastalarımıza ise hijyene her zamankinden daha fazla dikkat etmelerini ve lens solüsyonlarını her gün mutlaka değiştirmelerini öneriyoruz. Sizi virüsten tam olarak korumaz ama teması azaltmak adına lens yerine gözlük kullanabilirsiniz."

"Gözlükleri dezenfekte edin"

Gözlük kullananların numaralı ya da güneş gözlüklerini sık aralıklarla dezenfekte etmeleri gerektiğini vurgulayan Tanrıverdi, "Koronavirüsü ellerimiz ile gözümüze taşıyabiliriz. Bu nedenle ellerimizi en az 20 saniye süreyle sabunla sık sık yıkamalıyız. Kendimizi ve her bireyi hasta gibi kabul ederek sosyal mesafeye dikkat etmeliyiz. Elimizle gözümüz, ağzımız ve burnumuza sık temas etmekten kaçınmalıyız. Gözlüklerinizi sürekli aynı temizlik bezi yerine, tek kullanımlık mendiller ile silebilirsiniz." ifadelerini kullandı.

Whatsapp İkon Facebook İkon Bağlantıyı Kopyala
Yayın Tarihi |
Haberle İlgili Daha Fazlası
Sağlık
Bizi Takip Edin Bizi Takip Edin
YORUMLAR
ÖNE ÇIKANLAR
SONRAKİ HABER

Haber Asistanı

Son 30 günün haberleri
📰

Türkiye Gazetesi Haber Asistanına Hoş Geldiniz!

Son 30 güne ait haberleri, spor gelişmelerini veya yazar yazılarını sorgulayabilirsiniz.