- Şeker ölçüm cihazını sıcaktan koruyun
20 Temmuz 2024 - 02:23

Diyabetlilere yaz uyarısı: Şeker ölçüm cihazını sıcaktan koruyun

Sıcak hava sadece insanları değil, kullanılan tıbbi gereçleri de olumsuz etkiliyor. İnsülin ve diğer diyabet ilaçlarının özellikle sıcak havalarda kurallara uygun saklanması gerektiğini söyleyen Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Savaş Karataş “Kan şekeri ölçüm cihaz ve çubukları da sıcaktan etkilenir ve yanlış sonuç gösterebilir.
 - Emboliyi nasıl engelleriz?
20 Temmuz 2024 - 02:13

Tatil yolunda ''damar tıkanması'' riski var! Emboliyi nasıl engelleriz?

Tatil sezonunda olduğumuz bu günlerde özellikle uçak, otobüs ve otomobille yapılan uzun yolculukların sıklığı artıyor. Bu yolculuklarda uzun süre hareketsiz kalmaya bağlı damar tıkanması (emboli) riskinin de artabileceğine işaret eden Yeditepe Üniversitesi Koşuyolu Hastanesi Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Öğr. Ü. Seha Akduman, yolculuğun süresi uzadıkça riskin de artacağını söyledi.
 - Çikolatayı yemekten sonra tercih ediyoruz
20 Temmuz 2024 - 02:12

En çok sütlüsünü seviyoruz: Çikolatayı yemekten sonra tercih ediyoruz

Kahve Dünyası’nın çikolata tüketim alışkanlıkları ile ilgili yaptığı ankete katılanlara sorulan “Çikolataya en çok ne zaman ihtiyaç duyuyorsun” sorusuna verilen cevaplarda katılımcıların yüzde 41’i ‘yemekten sonra’ cevabını verdi.
 - Obezliğin bir tehlikesi daha...
20 Temmuz 2024 - 02:00

Obezite hastalarının masada kalma riski daha fazla

Obeziteye bağlı olarak gelişen sağlık sorunlarının yanı sıra herhangi bir sebeple ameliyat olmanın da başlı risk olduğunu belirten uzmanlar, uyardı: Obez bir hastanın normal ağırlıktaki bir hastaya göre 2/3 oranında daha fazla cerrahiye bağlı ölüm riski var
Sağlık - Sağlık
19 Temmuz 2024 - 10:25

Dünyada 40. vaka! Kuyruklu bebek şoku: 15 cm kuyrukla doğdu

Hindistan'daki doktorlar, Telangana eyaletinde dünyaya gelen üç aylık bir bebekte nadir görülen bir vaka ile karşılaştı. Kuyruk benzeri bir yapıyla dünyaya gelen bebek ameliyat edildi.
Sağlık - Sağlık
18 Temmuz 2024 - 11:20

Hastalığı 100.000’de 1 görülüyor: 6 aydır su bile içemiyordu, 40 kiloya kadar düştü

Yemek borusunda oluşan cepleşme nedeni ile yutma bozukluğu çeken ve yediklerini yutamamaktan dolayı aşırı zayıflayan Ali Çakırer, hastaneye başvurdu. Tedavi altına alınan Çakırer, yapılan ameliyatla sağlığına kavuştu. Operasyon sonra yaptığı açıklamada ise “Yudum yudum içemediğim suyu kaldırdığım gibi böyle takır takır içiyorum. Ne kadar teşekkür etsem az” dedi.
 - Kan sulandırıcı kullananlar risk altında! Sıcaklara dikkat
18 Temmuz 2024 - 01:34

Kan sulandırıcı kullananlar dikkat! Sıcak havada beyin kanaması riski artıyor

Yaz sıcaklarının en yüksek düzeye ulaştığı şu günlerde uzmanlar beyin kanaması riskine karşı uyarıyor.
 - Çocuklar ve bağışıklığı düşük olanlar tehlikede!
18 Temmuz 2024 - 01:15

İshal ve kusma vakaları acilleri doldurdu! Çocuklar ve bağışıklığı düşük olanlar tehlikede

Son günlerde artan mide bağırsak şikâyetleri yüzünden hastane acillerinde yoğunluklar yaşanıyor. Uzmanlar uyarıyor: Temizliğinden emin olmadığınız suya girmeyin, gıda hijyenine dikkat edin!..
 - Türkiye sağlıkta lokomotif ülke olacak!
17 Temmuz 2024 - 12:39

Türkiye sadece sağlık hizmeti veren değil aynı zamanda bilim ve teknolojiyi geliştiren bir ülke olacak

Sağlık Bakanı Kemal Memişoğu, Türkiye'nin sağlık sektöründe tarihi adımlar atacağını vurguladı. Bakan Memişoğlu, sadece sağlık hizmeti vermenin dışında teknolojisini üreten bir ülke olunacağının da altını çizdi.
Sağlık - Sağlık
16 Temmuz 2024 - 17:06

Ağrı şikayetiyle gitti! Karnından sinsice büyüyen 5 kiloluk kitle çıkarıldı

Trabzon’da karın ağrısı şikayetiyle hastaneye başvuran kadın hastanın karnında tespit edilen yaklaşık 5 kilogram ağırlığındaki kitle, ameliyatla alındı. Tedaviyi üstlenen doktoru kitlenin belirti vermeden sinsice ilerlediğini belirtti.
Sağlık - Sağlık
16 Temmuz 2024 - 15:00

Kan grubu A olanlar dikkat: Belirti vermeden sinsice ilerliyor

Türkiye'de erkeklerde görülen kanserlerin yüzde 7,4'ünü, kadınlarda ise yüzde 6'lık bir oranı oluşturan mide kanserinin sinsi ilerlediğini belirten Genel Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Serdar Yol, uyarılarda bulundu. Yol, “Erkeklerde, A kan grubundaki kişilerde, sigara içenlerde ve şişmanlarda mide kanseri görülme riski daha fazladır” dedi.
Sağlık - Sağlık
16 Temmuz 2024 - 12:08

4 bin doğumda bir görülüyor: Yenidoğan bebeğe ‘milimetrik’ yemek borusu operasyonu

Iğdır'da yemek borusu gelişmeden doğan ve bu nedenle beslenemeyen Alp bebek, uçak ambulansla getirildiği Ankara Eğitim ve Araştırma Hastanesinde kapalı yöntemle yapılan cerrahi operasyon sayesinde hayata döndü. 6 günlükken ameliyat olan bebek şimdi ağızdan besleniyor, ailesi şimdi hastaneden taburcu olmasını bekliyor.
 - Jet hızında 'kanser ilacı' kararı
16 Temmuz 2024 - 09:42

Kürü 74 bin 500 TL! Mahkeme karar verdi, o ilacı SGK karşılayacak

Mide kanseri olan ve doktorların 'son umut' olarak önerdiği ilacı almak için SGK'ya başvuran ancak ret alan M.Ç., İdare Mahkemesi'nin kapısını çaldı. Mahkeme 24 saat içinde verdiği kararla kürü 74 bin 500 TL olan ilaç bedelinin SGK tarafından ödenmesine hükmetti.
 - Ne doktor ne hemşire! ‘Bilirkişi’ konu komşu
16 Temmuz 2024 - 03:46

Ne doktor ne hemşire... 'Bilirkişi' konu komşu! Doğru ilaç kullanımında karnemiz zayıf

Son dönemde vatandaşlar arasında hastalığına uygun olup olmadığını bilmeden, bilinçsiz ilaç kullanımı yaygınlaştı. Evlerde kutusu hiç açılmayan, tarihi geçmiş çok sayıda ilaç çöpe gidiyor...
 - Yanlış botoks 'taksirle yaralama' sayıldı...
15 Temmuz 2024 - 12:24

Son kullanma tarihi geçmiş ürünle botoks yaptı, mahkemelik oldu! Taksirle yaralama sayıldı...

Samsun'da yaşayan Zafer H. (60) bir güzellik merkezine giderek botoks yaptırdı. Sonrasında yüzünde şişme ve gözünde akıntı oldu. Merkez sahibi durumun son kullanma tarihi geçmiş ürün yüzünden olduğunu söyledi, mağdur da soluğu mahkeme de aldı. Her ne kadar güzellik merkezi sahibi suçlamaları reddetse de 'taksirle yaralama' suçundan ceza aldı.
 - Kanser sandılar, biyopside gerçek ortaya çıktı
13 Temmuz 2024 - 14:35

100.000’de 5 kişide görülüyor: Kanser sandılar, biyopside gerçek ortaya çıktı!

İstanbul’da yaşayan Şükran Ayalp, midesinde dolgunluk, ani kilo kaybı, iştahsızlık gibi şikayetlerle hastaneye gitti. İlk tetkiklere bakıldığında pankreas kanseri gibi görülen hastalığın aslında 100.000’de 5 kişide görülen “Otoimmün pankreatit” olduğu anlaşıldı. Sağlığına kavuşan hasta “Bilim ahlakı bizi doğru yola götürdü. Ona çok teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.
Sağlık - Sağlık
13 Temmuz 2024 - 13:06

Yemek yiyememe şikayetiyle gitti, gerçeği öğrendi! 6 ameliyat sonra sağlığına kavuştu

Denizli'de yemek yemekte zorluk çeken Halil Doğan, doktora gittiğinde hastalığını öğrendi. 53 yaşındaki hasta, kısa sürede 6 zorlu ameliyat geçirdi. 95 gün sonra yeniden yemek yemenin tadını çıkaran Doğan, “Ameliyatlarım başarıyla geçti, çok teşekkür ederim” dedi.
Sağlık - Sağlık
13 Temmuz 2024 - 03:00

Gölgede de çarpılabilirsiniz! Sadece sıcak değil nem de hasta ediyor

Uzmanlar yüksek sıcaklara karşı uyardı. Nemle birlikte sıcak hava çarpmasının etkisinin yüksek olduğunu belirten uzmanlar, hastalıkların ve bayılmaların artacağını söyledi.
Sağlık - Sağlık
13 Temmuz 2024 - 02:57

Bağırsaktan mesane yaptılar! Otuz yıllık eziyetten kurtuldu

Doğuştan belinde gelişen tümör yüzünden mesanesi küçük kalan Esra Körkuş’un bağırsağından alınan 25 santimetrelik parça mesanesine eklendi.
 - Uzun ve sağlıklı yaşamak hayal değil!
13 Temmuz 2024 - 02:45

Longevity’nin ipuçları: Uzun ve sağlıklı yaşamak hayal değil! İşte ömrü kısaltan 10 zararlı alışkanlık...

Dünyanın farklı yerlerinde yaşayıp 110-120 yaşını gören insanlar, bilim adamlarına tıbben uzun ve sağlıklı hayatı çözebilmek için ilham veriyor. Longevity olarak tanımlanan uzun yaşamanın sağlık reçetelerinden birini de Prof. Dr. Güner Sönmez verdi…
Sağlık - Sağlık
12 Temmuz 2024 - 11:53

Yıllardır ‘astım bronşit’ deniliyordu, gerçek sorunu ortaya çıktı! Çok nadir görülüyor

Yıllardır aşırı yorulma ve nefes darlığı sebebiyle gittiği hastane ve doktorlarda ‘astım bronşit’ denilerek tedavi edilmeye çalışılan 9 yaşındaki çocuğun akciğerinde damar yumağı saptandı. Nadir görülen problem sonrası sağlığına kavuşan çocuğun annesi “Çocuğumun ilk defa birkaç gündür yorulmadığını görüyorum. İştahı da yerine geldi” diyerek mutluluğunu dile getirdi.
Başa Dön Sona Git