2023 Dünya Güreş Şampiyonası'nda Türkiye’ye madalyalar ile dönen grekoromen güreşçilere coşkulu karşılama

Düzenleyen: / Kaynak: İHA / AA
- Güncelleme:
2023 Dünya Güreş Şampiyonası'nda Türkiye’ye madalyalar ile dönen grekoromen güreşçilere coşkulu karşılama

SPOR Haberleri  / İHA / AA

Dünya şampiyonu Ali Cengiz, gümüş madalya alan Rıza Kayaalp, bronz madalya elde eden Enes Başar'ın da yer aldığı bazı milli güreşçiler, İstanbul'dan hava yoluyla Ankara'ya geçti. Milli güreşçileri, Esenboğa Havalimanı'nda ASKİ Spor Kulübü sporcuları, antrenörleri ve yöneticileri ile yakınları, çiçeklerle karşıladı.

Sırbistan'da düzenlenen 2023 Dünya Şampiyonası'nda altın madalya kazanan milli güreşçiler Buse Tosun Çavuşoğlu ve Ali Cengiz, kariyerlerindeki en önemli başarıya ulaştı.

Başkent Belgrad'da 16-24 Eylül tarihlerinde gerçekleştirilen şampiyonada 30 milli güreşçi mindere çıktı. Türkiye, 2024 Paris Olimpiyatları öncesindeki son Dünya Şampiyonası'nda 2 altın, 1 gümüş ve 4 bronz olmak üzere 7 madalya kazandı.

Milliler; grekoromen stilde 1 altın, 1 gümüş ve 2 bronz, kadınlarda 1 altın, erkekler serbest stilde ise 2 bronz madalya elde etti. Ay-yıldızlı güreşçilerden Buse Tosun Çavuşoğlu ve Ali Cengiz altın, Rıza Kayaalp gümüş, Taha Akgül, Feyzullah Aktürk, Selçuk Can ve Enes Başar bronz madalya aldı.

MİLLİ GÜREŞÇİLER YURDA DÖNDÜ

Grekoromen stil 87 kiloda altın madalya kazanan Ali Cengiz, 130 kiloda gümüş madalya kazanan Rıza Kayaalp ve 63 kiloda bronz madalya kazanan Enes Başar, Ankara’ya geldi.

İstanbul’dan hava yoluyla Ankara’ya geçen milli grekoromen güreşçiler, Esenboğa Havalimanı’nda coşkuyla karşılandı. Milli grekoromen güreşçilerin yakınlarının yanı sıra, ASKİ Spor Kulübü Başkanı Yüksel Arslan ve sporcular karşıladı.

ALİ CENGİZ: YILIN 10 AYI KAMPTAYDIK

Geçen yıl büyükler kategorisinde bronz madalya aldığını ve ilk defa Türkiye’yi temsil etme fırsatı bulduğunu dile getiren milli güreşçi Cengiz, “Zorlu bir yıl geçti, yılın on ayı kamptaydık. Ekibimizle, hocalarımızla beraber sıkı bir çalışmanın ardından çok şükür bu sene Avrupa ikincisi akabinde son yapılan dünya şampiyonasında Türkiye’ye altın madalya kazandırdım. Son dakika biraz zorlu geçti. Ayağa kalktık, güçlü durduk ve maçı kazandık. Bayrağımızı göndere çektirdik. Bunun için çok mutluyum” ifadelerini kullandı.

ENES BAŞAR'IN BURUK SEVİNCİ

Bronz madalya kazandığım için mutlu olduğunu belirten milli güreşçi Başar, “Aslında hedefimiz altın madalyaydı. Onu da kıl payı kaçırdık. Buruk bir sevinç yaşıyorum. Ama en azından madalyayla dönmek mutluluk verici. Milli takım hocalarımıza, kulüp hocalarımıza, federasyona, kulüp başkanımız Yüksel Aslan’a, büyükşehir belediye başkanımız Mansur Yavaş’a desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum. Bundan sonra altın madalyayı hedefleyeceğiz” değerlendirmesinde bulundu.

https://twitter.com/TRguresFed/status/1706183899519565830

2023 Dünya Güreş Şampiyonası'nda Türkiye’ye madalyalar ile dönen grekoromen güreşçilere coşkulu karşılama

Sırbistan’da düzenlenen 2023 Dünya Güreş Şampiyonası’nda altın madalyanın sahibi Ali Cengiz, gümüş madalyanın sahibi Rıza Kayaalp ve bronz madalya kazanan Enes Başar için başkentte coşkuyla karşılandı.

ASKİ GÜREŞÇİ YUVASI

Ali Cengiz çok iyi çalışıp Olimpiyat kotası aldığını ve dünya şampiyonu olduğunu belirten ASKİ Spor Kulübü Başkanı Arslan, “Rıza Kayaalp bizde elliye yakın kulübümüze madalya kazandırdı. Tarihte ilk defa oluyor. Kayaalp beşinci defa olimpiyatlara gidiyor. Dolayısıyla altyapımız çok iyi. Atakan hocam, Abdullah hocam, Akif hocam, Erdoğan hocam çok kabiliyet insanlar çok başarılı insanlar” dedi.

RIZA KAYAALP GÖZÜNÜ REKORA DİKTİ

Geçen sene şampiyonada final maçına kıyasla fiziksel olarak daha iyi olduğunu dile getiren milli güreşçi Kayaalp, “Bazı yerlerde yanlış bir şey yaptım. O da benim son dakikalarda ayaklarımı hissetmememe neden oldu. Ondan dolayı da maçı kaybettim diyebilirim. Tabii ki tecrübe olsun diyeceğim de bunun artık tecrübe olacak bir yanı kalmadı. On tane dünyada, on üç tane Avrupa'da ve üç tane olimpiyatlar olmak üzere toplamda yirmi altı madalya kazanarak dünya tarihinde herhalde Avrupa ve dünya şampiyonalarında madalyaları alan sporcu oldum. Tabii önümüzde yine bir kırılması gereken rekor var” diye konuştu.

2023 Dünya Güreş Şampiyonası'nda Türkiye’ye madalyalar ile dönen grekoromen güreşçilere coşkulu karşılama

Kariyerinde 5 dünya, 12 Avrupa şampiyonluğu bulunan Rıza Kayaalp.

2023 Dünya Güreş Şampiyonası'nda Türkiye’ye madalyalar ile dönen grekoromen güreşçilere coşkulu karşılama

27 yaşındaki milli güreşçi geçen yıl yine Belgrad'da düzenlenen şampiyonada bronzda kalmıştı. Bu yıl Zagreb'deki Avrupa şampiyonasında gümüş madalya kazanan Ali Cengiz ilk altın madalyasını Dünya şampiyonasında elde etti.

Düzenleyen:  - SPOR
Kaynak: İHA / AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...