Büyüksün Rıza

Büyüksün Rıza

SPOR Haberleri

Bükreş’teki şampiyonanın 130 kilo finalinde Gürcü rakibi Kajaia’yı 3-0 yenerek dokuzuncu altınını alan Rıza, “Asrın güreşçisi” Hamza Yerlikaya’yı geçti…

Romanya’nın başkenti Bükreş’te devam eden Büyükler Avrupa Güreş Şampiyonasında ülkemizi 130 kiloda temsil eden Rıza Kayaalp, final maçında Gürcü Iakobi Kajaia’yı 3-0 yenerek altın madalyanın sahibi oldu. Kariyerindeki dokuzuncu Avrupa şampiyonluğuna imza atan Rıza Kayaalp ‘Asrın güreşçisi’ Hamza Yerlikaya’nın 8 Avrupa şampiyonluğunu geride bırakarak tarihî bir başarı elde etti. 9. şampiyonluğun ardından büyük sevinç yaşayan Rıza Kayaalp Türk bayrağıyla salonda tur attı. Bayrağımızı bir kere daha göndere çektirdiği için çok gururlu olduğunu söyleyen Rıza Kayaalp “Çok mutluyum, inanılmaz bir olay. Çok zorlu bir müsabakaydı. Son saniyelere kadar savaştım. Hastalığımdan dolayı halsiz olmama rağmen mücadeleyi bırakmadım” dedi.

Erdoğan’dan telefon
Avrupa’da üst üste 10. defa final müsabakası yaptığını hatırlatan Rıza Kayaalp “Üst üste 8, toplamda 9. şampiyonluk oldu. Bayrağımızı göndere çektirdiğim için çok mutluyum. Bu madalyayı şehit ailelerine hediye ediyorum” diye konuştu. Rıza Kayaalp minderden iner inmez Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, telefonla arayarak millî sporcuyu tebrik etti. Tarihe geçen bir başarıya imza atan Rıza, bu jeste teşekkürle karşılık verirken “Gücüm yettiğince, kendimi hazır hissettiğim sürece minderde olacağım. Altın madalyaları toplamaya inşallah devam edeceğim” diye konuştu. Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu da Rıza’nın başarılarıyla gurur duyduklarını ifade etti.

Haydi Atakan haydi Cengiz
Şampiyonada bugün 2 altın, 2 bronz maçımız var. 67 kiloda Atakan Yüksel finalde Polonya’dan Ermeni asıllı Gevorg Sahakyan’la, 72’de Cengiz Arslan da altın için İsveç’ten Oskar Erlandsson’la karşılaşacak. 60’ta  Kerem Kamal, 82’de Emrah Kuş ise bronz maçları yapacak.

Fatih ve Şerif Avrupa 5’incisi oldu
Ülkemizi grekoromen stil 77 kiloda temsil eden Fatih Cengiz, Sırp Viktor Nemes’e, 55 kg’daki Şerif Kılıç ise Azeri rakibi Eldaniz Azizli’ye yenilerek Avrupa beşincisi oldu.  Serbest stilde 7, kadınlarda 4 madalya kazanan Türkiye, Rıza Kayaalp’in aldığı altın madalya ile birlikte madalya sayısını 12’ye yükseltti.

 

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...