Kartal'dan süper av

Kartal'dan süper av

SPOR Haberleri

Abdullah Avcı'nın takımı Robinho'yla öne geçti. Siyah-beyazlılar Atiba'yla eşitliği sağladı, Burak Yılmaz'la üç puanı kaptı. Kara Kartal yeniden şampiyonluk yarışına girerken gözünü bugünkü dev derbiye çevirdi

MURAD TAMER

Bir köşede Devler Ligi iddiasını sürdürmek, şampiyonluk şansını sonuna kadar kovalamak isteyen Beşiktaş ile diğer köşede puan avantajını kaybetmek istemeyen lider Medipol Başakşehir'in Vodafone Park'taki kapışması nefesleri kesti. Kartal hızlı başlasa da sonrasında misafir ekip kontrolü ele aldı. Attamah ve Robinho'nun vuruşlarında çok eleştirilen Karius kalesinde devleşti. Beşiktaş'ın sol kanatta savunmada zayıf kalması dikkat çekerken, bu pozisyonlardan birinde Başakşehir iki pasta golü buldu. Kaleci Mert Günok'un pasında kanatta topla buluşan Visca içeri çevirdi, Robinho tamamladı: 1-0. İlk yarıda hücumda çok etkisiz kalan Kartal'ın imdadına devre sonunda Atiba yetişti, kornerden gelen topu ağlara göndererek soyunma odasına eşitlikle girilmesini sağladı: 1-1.

Gerilim filmi
İkinci yarıya her iki teknik adam da değişiklik yapmadan başladı. Hakemin düdüğüyle birlikte rakibine nefes aldırmadan saldıran Beşiktaş'ın golü gecikmedi. Burak Yılmaz 52. dakikada golcülüğüne yakışır bir vuruşla fileleri havalandırarak takımını öne geçirdi: 2-1. Ardından Beşiktaş kazanılan iki kornerde Atiba ve Dorukhan'la golle burun buruna geldi. Abdullah Avcı gol için 73'te İrfan Can'ı çıkarıp Demba Ba'yı oyuna alırken, siyah-beyazlılarda geçen hafta hat-trick yapan Güven Yalçın 84'te Lens'in yerine girdi. Gerilim filmlerini aratmayan son dakikalarda skor değişmedi. Bu sonuçla Beşiktaş ligde üst üste dördüncü zaferini elde etti ve rakiplerine "Şampiyonluk yarışı bensiz olmaz" mesajı verdi.

TEŞEKKÜRLER HOCAM!..
Trabzon'da sıkıntılı günler yaşadıktan sonra Şenol Güneş'in ağırlığını koymasıyla Beşiktaş'a gelen ve başta taraftarlarca protesto edilen Burak Yılmaz artık tamamen kendini buldu. Ağları havalandırdıkça tribünleri olduğu kadar kendini de morallendiren futbolcu dünkü golü sonrası koşup hocası Güneş'i alnından öperken âdeta teşekkür etti... Bu arada Burak maç öncesi rakip yedek kulübesine giderek Arda Turan'a sarıldı...

Kral yine sahnede
Beşiktaş'a devre arasında gelen Burak Yılmaz gollerine devam ediyor. Dün de siyah-beyazlı takımı 2-1 öne geçiren golü kaydeden Burak bu sezon Süper Lig'de 13 gole yükseldi. Futbolcu bunlardan beşini Trabzonspor formasıyla atmıştı. Beşiktaş'a geldikten sonra 8 gol bulan Yılmaz taraftarların bir kere daha gönlünü fethetti ve takımını şampiyonluk yarışının içine soktu. Ayrıca 2019'da Süper Lig'de Burak Yılmaz'dan daha fazla gol atan bir isim bulunmuyor. Siyah-beyazlı oyuncu, Cisse ile birlikte 8 golle zirvede yer alıyor.

Bu sefer muhteşemdi
Beşiktaş'a geldiğinden beri yediği hatalı gollerle çok tepki alan kaleci Loris Karius dün müthiş bir performans ortaya koydu. Özellikle dünkü maçın ilk yarım saatinde yaptığı kurtarışlarla takımını ayakta tutan futbolcu otoritelerden tam not aldı. Alman file bekçisi maçın ardından, “Başakşehir çok az gol yiyen, ligin en güçlü takımı. Onları yenebileceğimizi herkese gösterdik” dedi.

 

 

 

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...