Google Linke Tıkla, Türkiye Gazetesi'ni Google Favorilerine Ekle!

Beşiktaş tarihine geçen transfer: Demir Ege Tıknaz, Braga'ya rekorla gitti

Beşiktaş tarihine geçen transfer: Demir Ege Tıknaz, Braga'ya rekorla gitti

Siyah-beyazlılarda Demir Ege Tıknaz, Portekiz ekibi Braga'ya transfer oldu. 21 yaşındaki orta saha, 7 milyon euro bonservis ve 500 bin euro bonus ile 'Öz Kaynak'tan çıkıp, Beşiktaş Kulübü'ne en fazla para kazandıran futbolcu oldu.

Özetle
Kaydet
a- | +A

Beşiktaş'ta Demir Ege Tıknaz, Portekiz ekibi Braga ile resmi sözleşme imzalamak için Türkiye'den ayrıldı. Geçtiğimiz sezon Rio Ave'de kiralık forma giyen oyuncu, 5 milyon euroluk satın alma opsiyonunun kullanılmaması üzerine siyah-beyazlılara dönmüştü. Portekiz'de oynadığı dönemde beğeni toplayan 21 yaşındaki futbolcu için ilk olarak 5 milyon euroluk teklifle kapıyı çalan Braga, 7 milyon euro bonservis ve 500 bin euro bonus karşılığında transferi gerçekleştirdi. Sözleşmeye sonraki satıştan yüzde 20 pay da eklendi.

Transfer konusunda siyah-beyazlı kulüpten Kamuoyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) yapılan açıklamada, " A Takımı oyuncularımızdan Demir Ege Tıknaz'ın, Portekiz'in Braga kulübüne transferi konusunda görüşmelere başlanmıştır" denildi.

ALTYAPIDAN YETİŞTİ, TARİHE GEÇTİ

Demir Ege Tıknaz, Braga ile 5,5 yıllık anlaşma sağladı. HT Spor'da yer alan habere göre; Beşiktaş'ta fazla forma şansı bulamadığı için Portekiz'e gitmek istediğini bildiren genç yetenek, 'siyah-beyazlıların altyapısından yetişip en çok para kazandıran futbolcu' oldu.

Demir Ege Tıknaz
Başlık ResmiDemir Ege Tıknaz

ATINÇ'IN REKORUNU GERİDE BIRAKTI

Beşiktaş'ta 'Öz Kaynak' düzeninden yetişen isimlerden Atınç Nukan, 2015 yılında 6 milyon euroya Leipzig'in yolunu tutarken; Nihat Kahveci, 2002'de 5 milyon euroya Real Sociedad'a transfer olmuştu. Emirhan İlkhan, 2022'de 4,9 milyon euroya Torino'ya transfer olurken, aynı sene Rıdvan Yılmaz da 4 milyon euroya Rangers'a gitti. Siyah-beyazlılarda 2010'da Batuhan Karadeniz 2 milyon euro'ya Eskişehirspor'un yolunu tutarken, Serdar Saatçı 2022'de 2 milyon euroya Braga'ya transfer olmuştu.

Aınç Nukan
Başlık ResmiAınç Nukan

SEMİH'İN OPSİYONU 12 MİLYON EURO

Beşiktaş'ın genç golcüsü Semih Kılıçsoy, sezon başında Cagliari'ye 1 milyon euroya bir yıllığına kiralandı. Semih'in satın alma opsiyonu 12 milyon euro olarak belirlendi. 20 yaşındaki futbolcu, İtalyan ekibinde şu ana kadar 15 maçta 2 gol, 1 asistlik performans sergiledi.

Semih Kılıçsoy
Başlık ResmiSemih Kılıçsoy
ÖNERİLEN HABERLER
Beşiktaş
SPOR

Beşiktaş'ta Sergen Yalçın'dan transfer sözleri: Gidecek ve gelecek isimler var

Whatsapp İkon Facebook İkon Bağlantıyı Kopyala
Yayın Tarihi |
Haberle İlgili Daha Fazlası
Futbol Spor
Bizi Takip Edin Bizi Takip Edin
YORUMLAR
ÖNE ÇIKANLAR
SONRAKİ HABER
Soru 0 / 6
Türkiye Gazetesi dijital abonelik ve arşiv kampanyamızı ilk nereden duydunuz?

Haber Asistanı

Son 30 günün haberleri
📰

Türkiye Gazetesi Haber Asistanına Hoş Geldiniz!

Son 30 güne ait haberleri, spor gelişmelerini veya yazar yazılarını sorgulayabilirsiniz.