Bu da Arjantin'in Fenerbahçe'si: Fernebahce

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı, Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:

Spor Haberleri  / Anadolu Ajansı, Türkiye Gazetesi

Arjantin'in başkenti Buenos Aires’e bağlı Necochea kasabasında 2022 yılında bir araya gelen bir grup futbolsever, Fenerbahçe'den etkilenerek 'Fernebahce' ismiyle takım kurdu. Takım, bu sene amatör ligden yerel lige geçiş yapmak için ter döküyor.

Arjantin'de Avrupa futbolunu yakından takip eden bir grup genç, Fenerbahçe taraftarına ve takıma hayran olunca sarı lacivertli takımdan ilham alarak 2022 yılında 'Fernebahce' ismiyle bir takım kurdu.

Necochea kentinde kurulan kulüp ismini Fenerbahçe'den alırken, bunun yanı sıra formaları da çubuklu ve sarı lacivert olarak dizayn edildi.

Bu da Arjantin'in Fenerbahçe'si: Fernebahce

YEREL LİGE ÇIKMA MÜCADELESİ

Takım bu sene amatör ligden yerel lige geçiş yapmak için mücadele ediyor. Takımdaki her oyuncunun ayrı mesleği olduğu belirtilirken, sarı lacivertli takım düzenli antrenman yapıp çeşitli turnuvalarda mücadele ediyor.

Bu da Arjantin'in Fenerbahçe'si: Fernebahce

TARAFTAR GRUPLARININ ADI DA AYNI

Youtube yayıncısı Fatih Koparan da birkaç ay önce Arjantin Necochea'da 2022 yılında kurulan 'Fernebahce' kulübünün izini sürdü. Koparan’a konuşan takımın futbolcuları Fenerbahçe’nin taraftar grubunun adının 12 Numara olduğuna, kendi taraftar gruplarının isminin ise “La Doche” yani 12 Numara olduğuna dikkat çekti.

Bu da Arjantin'in Fenerbahçe'si: Fernebahce

FENERBAHÇELİ OYUNCULARI SEVİYORLAR

Fenerbahçe’de daha önce forma giyen Robin Van Persie, Roberto Carlos ve eski efsane teknik direktör Zico’yu çok sevdiğini belirten oyuncular gerçek bir Fenerbahçe hayranı. Oyuncular ayrıca bu isimleri “Fenerbahçe’nin idolleri” olarak tanımlıyor.

Düzenleyen:  - Spor
Kaynak: Anadolu Ajansı, Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...