Galatasaraylı Juan Mata yüksek IQ çıktı! Süper Lig'in Albert Einstein'ı

Düzenleyen: / Kaynak: Turkiyegazetesi.com.tr
Galatasaraylı Juan Mata yüksek IQ çıktı! Süper Lig'in Albert Einstein'ı

SPOR Haberleri  / Turkiyegazetesi.com.tr

Galatasaray'ın yıldız transferlerinden Juan Mata yüksek IQ'lu çıktı... Ünlülerin IQ puanlarının öğrenildiği "celebrityiqs.com" verilerine göre 142 IQ puanına sahip İspanyol futbolcu Albert Einstein'a bile yakın!

Galatasaray'ın İstanbulspor'la oynadığı hazırlık maçında Sarı-Kırmızılı taraftarları heyecanlandıran Juan Mata, "orta sahanın beyni" tanımına IQ puanıyla da uyuyor. Kariyeri boyunca eğitime, bilime çok önem veren yıldız futbolcu, müthiş zekası ile dikkat çekiyor.

İKİ ÜNİVERSİTE BİTİRDİ

Takvim'in haberine göre; Valencia, Manchester United ve Chelsea gibi Avrupa'nın dev kulüplerinde forma giyen 34 yaşındaki futbolcu, 2 üniversite bitirdi. Camilo Jose Cela Üniversitesi Spor Bilimleri bölümünden mezun olan Mata aynı zamanda Madrid Teknik Üniversitesi'nde Pazarlama okudu.

SÜPER LİG'İN EİNSTEİN'I

Galatasaray formasıyla ilk maçında İstanbulspor'a karşı mücadele eden tecrübeli futbolcu hazırlık maçı olmasına rağmen 8 kilit pasla büyülemişti. Yıldız futbolcunun saha içinde Galatasaray'ın beyni olması bekleniyor.

Transferin son günü 1+1 yıllık imza atan Juan Mata'nın IQ'su 142... "Dünyanın en zeki insanı" olarak nam salan ünlü fizikçi Albert Einstein'ın IQ'su ise 160 olarak açıklanmıştı.

Galatasaraylı Juan Mata yüksek IQ çıktı! Süper Lig'in Albert Einstein'ı

Düzenleyen:  - SPOR
Kaynak: Turkiyegazetesi.com.tr
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...