Gümrük vizesi Tadic'ten

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Gümrük vizesi Tadic'ten

Spor Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Trabzonspor mağlubiyeti ve Hatay beraberliği ile ligde iki maçta beş puan kaybeden İsmail Kartal’ın takımı nihayet üç puana uzandı. Gümrük Can’la öne geçti. Tadic biri penaltıdan iki golle üç puanı takımına getirdi.

EMİN ULUÇ'UN HABERİ - Millî araya lider girmiş olsa da tadı yoktu Fenerbahçe’nin. Ligde son iki maçından bir puan çıkarabilmiş, Ludogorets deplasmanından mağlubiyetle ayrılmış sarı lacivertlilerin performansı tartışılıyordu, onca sakatlığa aldırılmadan. Ki, Karagümrük karşısına da yedi eksikle çıkmak zorunda kaldı lider. Buna rağmen koca ilk yarı boyunca oyunu domine etti İsmail Kartal’ın öğrencileri. Tribünlerin de baskısıyla oyunu tamamen rakip yarı alana yıkan sarı lacivertliler, gol hariç her şeyi yaptı, hem de hakeme rağmen. Ancak 39’da gelişen Karagümrük atağında Can Keleş topu iğne deliğinden geçirince ilk yarı 0-1 bitti.

TADİC BÖYLE İSTEDİ

Oyunun hakkı skorla örtüşmüyordu ve Fenerbahçe’nin de buna itirazı vardı. İkinci yarıya çok hızlı başladı sarı lacivertliler. Dituro’nun top yerine İrfan Can’ı tokatlamasıyla kazanılan penaltıyı gole çeviren Tadic, 48’de skoru eşitledi: 1-1. 58’de İrfan’ın taşıdığı Szymanski’nin çevirdiği topa dokunan Tadic, Saracoğlu’nu salladı: 2-1. Oyunu domine eden Fenerbahçe skor üstünlüğünü de ele geçirmişti. Ancak bu sefer de Karagümrük’ün skora isyanı başladı. Konuk ekip top hakimiyetini ve baskısını artırdı. Fakat sarı lacivertliler hata yapmadı. Galibiyet hasreti bitti, liderlik keyfi devam etti.

KADIKÖY'DE TARTIŞMA VAR

Maçın 54. dakikasında skor 1-1 iken Karagümrük’ün forveti Güven Yalçın’ın şutunda top on sekiz içinde Samet Akaydin’in koluna çarparak kornere gitti. VAR Hüseyin Göçek’in incelemesi sonucu pozisyonun penaltı olmadığına karar verildi. Hakem Arda Kardeşler’in monitöre gitmemesi dikkati çekti. Yayıncı kuruluştaki TRIO programında da eski hakemler Deniz Çoban, Bülent Yıldırım ve Bahattin Duran kararın penaltı olması gerektiğini dile getirdi.

SZYMANSKİ'YE PENALTI

Eski hakemlerden Deniz Ateş Bitnel de, ‘’Samet’in kayarak yaptığı müdahalede el-kol vücuttan yukarıda ve penaltı. Samet bile olayın farkında ve yerdeyken hakeme bakıyor’’ paylaşımı yaptı. TRIO’da 33. dakikada Szymanski’nin düşürülmesine faul değil penaltı verilmesi gerektiği belirtilirken, F.Bahçe lehine çalınan penaltı düdüğünün ise doğru olduğu ifade edildi. İsmail Kartal hakemlerle ilgili soruya, “Yorum yapmak istemiyorum” karşılığını verdi.

EKSİLER ETKİLİYOR

Maçı değerlendiren Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal, “Önemli eksiklerimiz vardı. Fakat ben buna sığınmam. Bu maçı kazanmak çok önemliydi. 1-0 geriden geldik, oyuncularım karakter koydu. Şu an için stopere futbolcu arayışımız yok. Oyuncularımız yavaş yavaş dönüyor. Fakat yine başkan ile konuşuruz. Devre arasında takviyeler olabilir. Şu anda tek önemli şey, dört gün sonra oynayacağımız Konferans Ligi maçı” sözlerini kullandı.

Düzenleyen:  - Spor
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...