Hamza Yerlikaya'dan iddialı açıklamalar

Hamza Yerlikaya'dan iddialı açıklamalar

SPOR Haberleri

Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Hamza Yerlikaya, 2013'te Türk güreşinin röntgenin çekildiğini belirterek 2016 yılına bomba gibi girileceğini söyledi.

Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Hamza Yerlikaya, 2013'te Türk güreşinin röntgenin çekildiğini belirterek 2016 yılına bomba gibi girileceğini söyledi. Milli takım sporcularına, kulüp antrenörlerinin karıştığı hakkındaki söylemlerine de açıklık getiren Hamza Yerlikaya, önümüzdeki Ekim ayında radikal kararlar alacaklarını belirtti. Asrın güreşçisi Hamza Yerlikaya, milli takımlarda ve güreş camiasında yaşananlarla ilgili Macaristan'ın BuGüreş Federasyonu dapeşte şehrinde açıklamalarda bulundu. nbsp; Milli takımlara etki edecek tek kişi olduğunu bununda milli takim antrenörü olduğuna dikkat çeken Yerlikaya, "Milli takım antrenöründen başka hiç kimsenin uluslararası müsabakaya çıktığı zaman sporcuya etki etmesi doğru değil. Bu eksiklik mi evet eksikliktir. Biz bu konuları biliyoruz ve ileriki zamanda bunu da telafi edeceğiz. Biz hataları ve yapılanları görerek ders alarak bir dahaki şampiyonalarda bu hataları yapmamak yaptırmamak için uğraşıyoruz. Bizim derdimiz sporcu mindere çıktığı zaman nasıl başarılı olabilirizi düşündürmenin, düşünmenin yolunu buldurmak istiyoruz. Bu şampiyonadan ders çıkarmak, bir daha ki şampiyonada nasıl başarılı olunurun yolunu bulmak. Eksiklikleri hızlı bir şekilde telafı etmek ve bu yönde de çalışmak istiyoruz." diye konuştu.
Radikal kararların alınması zamanının geldiğine dikkat çeken Yerlikaya, "Dünya şampiyonasından sonra Mili takım üzerinde hiçbir kulüp antrenörün etkisi kalmayacak. Federasyon olarak bu etkiyi kesinlikle sıfırlayacağız. " dedi.
nbsp;Yerlikaya, sözlerini şöyle sürdürdü:"İnşallah Ekim ayında bunu gerçekleştireceğiz. Biz 2012 sonunda çok geniş kapsamlı bir istişare toplantısı yaptık ve 700 kişi katıldı. Şimdi 2013 yılında, tarihinde ilk defa bir federasyon başkanı, yıldızlar Avrupa, Dünya gençler ve Avrupa büyükler dünya şampiyonasına gitti. Eskiden sadece büyükler Avrupa, büyükler Dünya ya gidilirdir gençler ve yıldızlara gidilmezdi. Ben tam aksine davrandım ve bu sene Yıldızlar Avrupa, Dünya gençler, Avrupa ve dünya şampiyonalarına gittim. Hepsine hocalarımızı atadık ve onların raporlarına göre sporcular milli takıma girdi. Her şeyi gözlemliyorum takımdaki sporcunun durumu ne potansiyeli nedir nerede eksiklik var. Ne çalışmış. Ne çalışmamış. Neler yapmış. Milli takıma atamış olduğumuz hocanın durumu nedir. Ben her şeyi biliyorum ve artık her şey değişecek. Kamplara bizzat kendim iştirak ederek izleme imkanı buldum. Arkadaşlarımızın sorunlarını kamplarda da takip ettik. Ben ve arkadaşlarım 2013 yılının röntgenini çektik. Biz röntgeni çekelim ki, 2016 yılında bu problemleri yaşamayalım." nbsp;
nbsp;Federasyon Başkanı, devrim niteliğinde yapılacak operasyonun asıl hedefinin 2016 yılında olimpiyatlarda milletimizi madalyasızlığa boğmamak olduğunu vurguladı. nbsp; nbsp; nbsp; nbsp;
Yerlikaya, "Hedefimiz 2016 yılında olimpiyatlarda milletimizi madalyasızlığa boğmayalım dedik. Onun bunun için bize verilen sorumluluğu Ekim ayında, Milli takım hocaları, ana kademlerin tamamını gözden geçirecekler.""
Hiç kimse kendisine farklı bir şey anlatmasına gerek olmadığını belirten Yerlikaya, şunları ifade etti: nbsp;"Bu yaşananları ben kendim gördüm ve ben kendim bizat bunu gözlemledim. Kimin ne kadar potansiyeli var. Minderde sporcu maç yaparken hangi hocanın sporcuya ne kadar etkisi var. Nerede müdahale ediyor? Nerede etmiyor? Hangi boşluğu dolduruyor. Tamamını not aldık. Bu gözlemlerin neticesinde Operasyon ekim ve kasım ayında. Bütün kademelerde iyi olan iyi olmayanların nabzet yolunu açacağız"
Türkiye'de kulüpler arasında sorunların olduğu yönündeki soruya ise Yerlikaya, "Bunlar hep konuşuluyor, hep te konuşulacak, ben ilk gün söyledim bunu. Elimiz havada, tutanın elini tutuk. Tutmayana Allah selamet versin ve hayatlarında başarılar diliyoruz." diye cevapladı.
Güreşte artık bilim ve profesyonellik zamanının geldiğini belirten Başkan Yerlikaya, "2016'yı bekleyin, bomba gibi geleceğiz." dedi. Yerlikaya "Çocuklarımızı biraz daha profesyonelleştirmeliyiz. Bu davada altın madalya alabileceklerini izah etmeliyiz. Anlatmalıyız ve bu psikolojiye alıştırmalıyız. Çünkü devletimiz bizden beklenti içerisinde. Bize çok bütün imkanlar veriliyor ve imkanları bizde sporcularımız için seferber ediyoruz. Bunun karşılığının nasıl ödülü varsa da hesabı da sorulacaktır. Serbest stilde 2010 da madalyasızdık, 2011 de 1 gümüş aldık, 2012 yılında sıfır madalya ve 2013 yılında 2 bornz madalya aldık. Aldık serbest stilde Çıkış var ama! tam tatminkar mı asla değil. Bizi bronz tatmin edemez, etmemeli. Tarih gümüş ve bornzları yazmayacak."

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...